Øker opptaket på petroleumsteknologi

Universitetet i Stavanger har vedtatt å utvide antall studieplasser på petroleumsfag med 20-25 prosent denne høsten. Grunnen til utvidelsen er en enorm internasjonal etterspørsel etter kompetanse. Studenter som står på venteliste blir nå kontaktet.

Nyheten ble presentert av dekan Arild Bøe, Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, under en pressekonferanse på ONS onsdag.

- Et viktig tema på ONS i år er hvor en skal finne de menneskene som den globale petroleumsindustrien så sårt trenger. Vi på UiS ser at ungdommen responderer på denne utfordringen, noe som resulterte i en rekordstor økning til petroleumsfag i år. Rektor Ivar Langen har derfor bestemt at vi får anledning til å tilby studieplasser til 20-25 prosent flere studenter enn planlagt, uttaler Bøe.