Omreisende vitensenter på besøk i Stavanger

Ingeniørene kommer, en kampanje i regi av NITO, gjester i disse dager Stavanger. Med teknotelt, vektløsstol og maskin som måler styrken på brølet skal ungdom fristes til å velge ingeniørutdanning.

- Stavanger er kanskje den mest ingeniørtunge regionen i landet så her er det veldig viktig å få ungdom interessert i ingeniørfag, sier informasjonsrådgiver Silje Budeng i NITO, norges største organisasjon for ingeniører og teknologer,

I teknoteltet på bankplassen i Stavanger har skoleklasser stått i kø for å teste ulike apparatet under kampanjedagene Ingeniørene kommer 17.-19. september. Her har de fått oppleve realfagene og møtt ingeniører og ingeniørstudenter.

Teknoteltet er et omreisende vitensenter og inneholder blant annet en brølemaskin (laget av ingeniørstudenter), en tåfismaskin og en spaceball. Sistnevnte skal benyttes når Buzz Aldrin besøker Astrofestivalen på Blindern til høsten.

Mangelvare
Norge og Stavanger-regionen mangler ingeniører og det er bakgrunnen for at NITO i disse dager arrangerer den landsdekkende kampanjen.

- Målet er å synliggjøre ingeniørene og teknologene, og vise NITOs engasjement for realfag i skolen og rekruttering til ingeniørfagene, sier Budeng.

I tillegg til arrangementene i sentrum har tillitsvalgte i NITO Studentene og utdanningsrådgivere fra NITOs sekretariat stått på stand på Universitetet i Stavanger. Institutt for data- og elektroteknikk ved UiS deltok med egen stand under arrangementet.