Operaen åpner med Elizabeth Norberg-Schulz

Lørdag 12. april er det åpningsforestilling i Operaen i Oslo. Professor ved Universitetet i Stavanger, Elizabeth Norberg-Schulz, er en av gjestesolistene som skal opptre.

Det blir feiring i stor skala når den nye Operaen i Oslo innvies med en åpningsgalla 12. april. Det musikalske repertoaret på scenen består av kjente, dramatiske og lystige høydepunkter fra operahistorien, gitt liv av musikere av ypperste merke.

Elizabeth Norberg-Schulz som ved siden av å opptre på de store scenene, jobber som professor ved Institutt for musikk og dans ved UiS, er en av gjestesolistene som skal opptre. Også sopranene Maria Guleghina, Anja Harteros og Solveig Kringlebotn og bassangeren René Pape, er blant solistene.

– Her skal vi vise fram våre fremste kunstnere i form av Operaens eget ensemble, dessuten har vi hentet inn fremragende gjester og et gigantisk ”Slavekor”, forteller Bjørn Simensen, operasjef og musikalsk ansvarlig for åpningsgallaen.

Sammen med hele Norge kan folk i Stavanger få med seg åpningen gjennom NRK som starter sin sending klokka 19.55, både på tv og i radio, lørdag 12. april.