MENY

Oppfordrer til utvidet forskning på MRI

- Bruken av kontrastmiddelforbedret dynamisk MRI (Magnetic Resonance Imaging) er en viktig teknologi for å kunne klassifisere anomalier i vev og blodsirkulasjonssystemet, som for eksempel svulster og nyresvikt, sa sjefsforsker Geir Nævdal ved IRIS på Norway Pumps & Pipes sitt lunsjseminar nylig.

Bilde Sjefsforsker Geir Nævdal ved IRIS oppfordret til videre forskning på bruken av MRI i pasientbehandlingen Sjefsforsker Geir Nævdal ved IRIS oppfordret til videre forskning på bruken av MRI i pasientbehandlingen (Foto: Lars Gunnar Dahle, UiS)

- En ny metode for bedre utnyttelse av dynamisk MRI data vil potensielt føre til bedre pasientbehandling, men i første omgang er målet å inspirere til videre forskning på området. I tillegg ser vi for oss at bedre tolkningsverktøy vil være av interesse for selskaper som leverer utstyr og programvare knyttet til MRI, sa Nævdal.

Norway Pumps and Pipes er et forum for å bringe sammen fagfolk med ulik teknologisk bakgrunn i den tro at løsningen på spesielt utfordrende problemer befinner seg i «den andres verktøykasse». Denne høsten er organisasjonen vertskap for en serie med lunsjforedrag om akkurat dette.

Les mer om foredragene på Pumps and pipes.