Opptakskontoret forberedt på mange henvendelser

20. juli er resultatene fra årets studieopptaket fra Samordna opptak klare. Opptakskontoret ved Universitet i Stavanger forventer mange spørsmål.

Fredag 20. juli kommer resultatene om opptak til studieplasser ved de ulike utdanningsinstitusjonene.

Samordna opptak hadde i vår registrert tilsammen 92 500 søkere til høyere grunnutdanning i Norge. UiS har i år 4621 primærsøkere til 2048 studieplasser.

Ved opptakskontoret ved Universitetet i Stavanger forebereder de ansatte seg i disse dager på mange henvendelser både på telefon og epost så snart resultatene er klare.

Stille før stormen
- Vi har arbeidet på spreng i sommer og er godt i rute. Akkurat nå nyter vi noen litt roligere dager før det store trykket av henvendelser kommer neste uke, sier fungerende opptaksansvarlig Lene Hettervik ved UiS.

Alle som har søkt om studieplass kan sjekke resultatet av opptaket via sin nettsøknad hvor de også bekrefter studieplassen. De som har bedt om det, får brev i posten 20. juli.

Og er du en av dem som har søkt om studieplass og i ettertid angrer på valget, er det fortsatt en liten sjanse for å gjøre endringer.

Restetorget
-  Så snart resultatene er klare legger vi ut ledige studieplasser på restetorget. De som ønsker å endre sine valg må eventuelt benytte seg av denne muligheten til å søke på ny, sier Hettervik.

Ved opptakskontoret på UiS er det økt bemanning for å kunne betjene så mange som mulig, og erfaringer fra tidligere år gir en pekepinn på hva som er i vente. De fleste henvendelsene i juli gjelder ventelister, poengberegning og om søknaden er behandlet  riktig.

- De fleste svarene finnes på nettet og det går også an å sende epost til oss, men vanskelige spørsmål foretrekker vi å ta via telefon. Da har vi en bedre mulighet til å danne oss et bildet av problemstillingen, sier Hettervik.

Les mer om opptak: Økonomistudiene øker mest på UiS