Over 1000 barn på konsert

Over 1000 barn er publikum når studenter ved Universitetet i Stavanger inviterer til barnehagekonserter i Bjergsted og Jørpeland denne uka.

Trombonist spiller. Foto av Sølve Grødem Wold. Trombonestudent, Sølve Grødem Wold, spiller med Bjergsted blåseensemble på barnehagekonsertene fra 29. januar til 1. februar 2019. Foto: Marius Vervik

Denne uka var det storinnrykk ved Fakultet for utøvende kunstfag i Bjergsted, da over 1000 barnehagebarn meldte sin ankomst på de årlige barnehagekonsertene med Bjergsted blåseensemble og dirigentstudentene.

Tilsammen åtte konserter i Stavanger og Jørpeland

– Vi inviterte barn i alle barnehager i Stavanger kommune. Vi startet på tirsdag med to konserter på Jørpeland, og avholdt deretter seks konserter her i Bjergsted, fra onsdag til fredag. Vi hadde ca. 200 besøkende til hver konsert, forteller Per Kristian Svensen, som er fagseksjonsleder for treblås, messing og slagverk.

Fra Flåklypa til Radetzkymarsj

Barnehagekonsertene arrangeres for andre året på rad. Barna opplever et vidt spekter av musikk, fra Flåklypa og Kaptein Sabeltann, til Morgenstemning og Dovregubbens hall av Edvard Grieg, og Johann Strauss' Radetzkymarsj.

– Det er veldig kjekt for barna å møte klassisk musikk framført av Bjergsted blåseensemble. For mange er dette deres første møtet med denne sjangeren, forklarer Svensen.

Viktig arena for utøvere

Også studentene har stort utbytte av prosjektet. Dirigentstudentene har tatt seg av oppgaven med å sette sammen programmet, som i år har fått navnet Fantorangens fotspor. I tillegg tar de seg av praktiske oppgaver som å få fram notemateriale og organisere øvinger med studentene i Bjergsted blåseensemble.

– Det er en travel uke med mange konserter, men også et veldig lærerikt prosjekt for studentene. Her får de være med fra planlegging til framføring, og blir kjent med prosessene rundt det å avholde konserter for barn i barnehagealder. De er en viktig målgruppe for utøvere og her får studentene bra og relevant praksis, sier Svensen.

Mer om Barnehagekonsertene 2019:

Oversikt over barnehagekonserter i uke 5 2019

Videoklipp fra øving til Barnehagekonsertene 2019

Du er kanskje også interessert i:

Bachelor i utøvende musikk

Master i utøvende musikk

Dirigentstudier

Tekst: Agnete in't Veld Bendiksen

Foto av Per Kristian Svensen.

Per Kristan Svensen, fagseksjonsleder for treblås, messing og slagverk, gleder seg til en travel uke med barnehagekonserter. Foto: Marius Vervik.