På konferanse med kronprinsen

En stolt rektor tok imot H.K.H. Kronprins Haakon ved åpningen av hans konferanse, SIKT 2018, på UiS. Fem fra UiS var med på konferansen for å diskutere viktige samfunnsspørsmål.

• Kronprinsen-møter-rektor_SIKT.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Rektor Marit Boyesen ønsket kronprinsen velkommen til UiS.
  • SIKT_Flage Solheim Sønvisen_4185_23_10_18.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    UiS-ere på konferanse: Forsker Marte Solheim, StOr-leder Cathrine Sønvisen og forsker Roger Flage.
  • SIKT_Minnah_4181_23_10_18.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Minnah Haniffa, leder av Senter for entreprenørskap på UiS, deltok også på SIKT 2018.
  • SIKT_Kronprins_4195_23_10_18.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    H.K.H. Kronprins Haakon holdt åpningstale.
  • SIKT_Boyesen_4175_23_10_18.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Rektor Marit Boyesen ønsket velkommen til UiS.
  • Christina_Boutrup_4200_23_10_18.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Christina Boutrup, dansk næringslivsjournalist og forfatter, var blant foredragsholderne.

- Jeg er beæret over at kronprinsen har valgt å legge årets SIKT-konferanse til Universitetet i Stavanger og Kjell Arholms hus, sier rektor Marit Boyesen.

SIKT er en årlig konferanse som er initiert av H.K.H. Kronprins Haakon. Årets er den sjette i rekken og skjer i samarbeid med blant andre Næringsforeningen i Stavanger-regionen og UiS.

- Delegatene har et spennende faglig og kulturelt program, der endring er tema med bidrag fra ressurspersoner fra inn- og utland. For de unge delegatene er konferansen også en fin mulighet til å knytte nye kontakter og bygge givende nettverk for fremtiden, sier rektor.

UiS-foskere bidro

De omlag 200 deltakerne er i alderen 20 til 40 år og kommer fra hele Norge. De representerer næringslivet, offentlig sektor, organisasjonslivet, kultur, idrett, media og akademia. Årets tema er endring og deltakerne bidrar til ulike perspektiv, diskusjoner og nye ideer på felles problemstillinger.

Blant deltakerne på konferansen var fem fra UiS:

- Interessant

- Da jeg hørte kronprinsen snakke om mangfold som ingrediens i endringsprosesser, tenkte jeg: Det er jo dette jeg har jobbet med i 10 år! Så denne konferansen er faglig veldig interessant for meg, sier Solheim.

Også Flage kjente seg igjen i tematikken på konferansen.

- Kronprinsen snakket om balansen mellom å bevare og endre. Det passer godt med det jeg jobber med, risikostyring. Det handler om balansen mellom å beskytte og å ta risiko og derigjennom skape verdier.

Løse utfordringer

De fire UiS-erne deltok i workshops hvor Stanford-professor Chip Heath ga deltakerne to oppgaver å løse:

• Hvordan kan vi øke engasjementet blant folk i 20-årene
  • Hvordan kan vi redusere polarisering i samfunnet

Workshopen ble ledet av Chip Heath, som er professor ved Stanford Graduate School of Business. Konferansen inneholdt også en rekke andre foredrag, blant annet av Yascha Mounk fra Harvard University, billedkunstner Martine Poppe, gartner-gründer Tugushan Alp og Sigrun Vågeng fra NAV.

Ikke minst holdt kronprinsen selv åpningstale, hvor han oppfordret alle deltakerne til å tenke over følgende:

- Hvilken endring ønsker jeg å være en pådriver for, og hvordan skal jeg forholde meg til endring på en positiv måte?

Tekst: Leiv Gunnar Lie
Foto: Mari Hult