Populære økonomistudier

Det nye masterstudiet i regnskap og revisjon ved Handelshøgskolen har 242 søkere til 25 plasser, som er 9,7 primærsøkere per studieplass.

Studiet havner dermed på topp tre-listen over studier med flest søkere per studieplass av de norske studiene i de lokale opptakene.

Primærsøkere er søkere som har UiS som førstevalg av studiested.

– Vi har vært i tett dialog med revisjonsbransjen om utviklingen av dette programmet, og vi forventer at det treffer godt både for kandidater med erfaring og de som nettopp er ferdige med sin bachelorgrad. Vi er én av fire institusjoner i Norge som både har siviløkonom og master i regnskap og revisjon, sier instituttleder Bjarte Ravndal ved Handelshøgskolen UiS.

Det toårige masterstudiet i økonomi og administrasjon har også svært gode søkertall, med 5,1 søkere per studieplass.

Internasjonal nyhet

Handelshøgskolen ved UiS har i år lansert masterstudiet i økonomi og administrasjon (Msc in Business Administration) på det internasjonale markedet. Det går rett inn på førsteplass med høyest antall søkere (291) av alle internasjonale studiene UiS tilbyr. Dette utgjør også 9,7 søkere per studieplass.

– Mastergraden i økonomi og administrasjon er tilrettelagt for internasjonale studenter, men til nå har de primært tatt deler av sin utdanning hos oss. Det er derfor en milepæl for oss å ta opp internasjonale studenter til hele graden, og vi er meget godt fornøyd med den store interessen allerede ved første forsøk, sier Ravndal.

Nasjonalt opptak

Også i det nasjonale opptaket (Samordna opptak) ligger økonomiutdanningen godt an. Femårig økonomi og administrasjon er det studiet ved UiS som har flest primærsøkere per studieplass (6,9).

Til bachelorprogrammet i økonomi og administrasjon har hele 463 søkere UiS som førstevalg. Studiet er det mest søkte etter sykepleie.

Tekst: Benedicte Pentz

Populære økonomistudier

Gode søkertall til økonomistudier ved UiS