MENY

Prutet på leilighet midt i byen

Sykepleierstudentene leier midt i Stavanger sentrum og nyter godt av at det er studentenes marked i byen.

  • Sykepleierstudentene Marte, Andrine og Marthe ble venner på studiet. Her i 5-roms leilighetet som de leier i Stavanger sentrum.
    Sykepleierstudentene Marte, Andrine og Marthe ble venner på studiet. Nå leier de en 5-roms leilighet privat bolig i Stavanger sentrum.
  • Sykepleierstudentene stikker hodet ut fra leiligheten de leier i Stavanger sentrum
    Sykepleierstudentene har inntrykk av at det er flere studenter som bor nærmere sentrum nå enn for få år siden. – Det er flere leiligheter å velge mellom og det er billigere leiepriser, sier Marthe med H.
  • Fra den såkalte Fargegata i Stavanger sentrum - trehus malt i alle regnbuens farger
    I sentrum har antall butikker og kafeer med studentrabatt økt. Jentene går oftest på steder med studentrabatt.

Med Stavanger Domkirke knappe 100 meter ned bakken, kan man med rette kalle leiligheten et steinkast fra sentrum. I 5-roms'en, som går over to etasjer, har Marte Hatlebrekke, Andrine Håvardsen og Marte Simensen det de måtte trenge: fire soverom, lyst og lekkert kjøkken, koselig stue og terrasse for solrike dager.

– Fjerdemann flytter inn i neste uke. Hun er også sykepleierstudent, sier Marte uten H, som går på siste året i bachelor sykepleie.

Pluss og minus

Marte fra Bergen, Andrine fra Karmøy og Marthe fra Sarpsborg ble venner på sykepleiestudiet. Fram til i sommer bodde de i Sørmarka studentboliger campus Ullandhaug.

– Vi bodde mer eller mindre sammen der også, for det er veldig sosialt å bo i studenthus. Her får vi større plass, bor mer sentralt og kan i større grad benytte oss av tilbudene i sentrum. Vi går ofte ut for å spise og shoppe, sier Marte. Om de savner noe ved å bo på campus så er det lett tilkomst til lesesalene.

– Det går ofte busser til campus, så vi kommer oss kjapt fram og tilbake. Men det var nok lettere å gå på biblioteket for å studere da vi bodde rett ved siden av, medgir Andrine.

Prutet på pris

Sykepleierstudentene har inntrykk av at det er flere studenter som bor nærmere sentrum nå enn for få år siden.

– Det er flere leiligheter å velge mellom og det er billigere leiepriser, sier Marthe med H.

Studentene betaler hver 4250 kr pluss strøm per måneden. Den opprinnelige prisen var 4500 kr.

- Ja, vi prutet litt. Vi fikk ned prisen med en tusenlapp i måneden, det hjelper på det, sier Andrine.

Les mer: Stavanger billigste storby for studenter

Ja takk til studentrabatt

I sentrum har antall butikker og kafeer med studenttilbu økt. Jentene går oftest på steder med studentrabatt, og kanskje litt for mye på en restaurant i sær:

– Ja, vi spiser nok litt for mye sushi på Kyro, innrømmer Marthe. Restauranten ved Sølvberget tilbyr nemlig ti prosent studentrabatt på hele menyen. Jentene savner et større spekter i studenttilbud.

– Det er nok helst barer, museer og treningssentre som har tilbud til studentene her i byen. Vi skulle gjerne hatt litt flere plasser som tenker på oss, for eksempel klesbutikker og restauranter, sier Marthe.

Les mer: Studentrabatt, takk!
 

Tekst/foto: Siri.j.pedersen@uis.no