Rekordmange studentboliger til Stavanger

SiS har fått tilskudd til 200 studentboliger av Kunnskapsdepartementet. Dette er den største tildelingen til Stavanger noensinne.

Sissel Knutsen Hegdal (fra venstre), Kari Raustein, Ellinor Svela, Olaug Bollestad, og Iselin Nybø. TOMMELEN OPP: SiS-direktør Ellinor Svela (i midten) jubler sammen med stortingsrepresentantene Sissel Knutsen Hegdal (H) (fra venstre), Kari Raustein (Frp), Olaug Bollestad (KrF) og Iselin Nybø (V). De mener resultatet viser at regjeringen virkelig satser på Stavanger som universitetsby. Foto: Frank Bremnes

– På vegne av studentene er vi i SiS utrolig glade for tildelingen, og vi vil gjerne takke regjerings- og samarbeidspartiene sine representanter fra Rogaland for at de har gjort en veldig bra jobb, sier direktør i SiS, Ellinor Svela.

SiS jobber for tiden med å samle inn midler på egenhånd, ved å appellere til næringslivet i regionen gjennom prosjektet Rom for studenter. Målet er å få privatfinansiert 200 hybler – noe rektor ved UiS, Marit Boyesen, minnet kunnskapsministeren på under semesteråpningen i fjor høst.

– Utfordringen om å matche tilskuddet med målet vårt for Rom for studenter har tydeligvis blitt lagt merke til, sier Svela.

– Fantastisk for universitetsbyen Stavanger, er rektor Marit Boyesens umiddelbare kommentar.

Nærmere målet
Rekordtildelingen gjør at SiS nå vil være nærmere målet om 20 prosents dekningsgrad for studentboliger enn noensinne.

– Med vertskommuner på offensiven med tomter, og forskuttering når det trengs, har vi nå mulighet til å nå målet innen 2020.

129 av de tildelte enhetene vil gå til å fullfinansiere boligene som er under oppføring ved Bjergsted, og som vil stå klare til semesterstart i høst.

– Resten er en god start til neste prosjekt, sier boligsjef i SiS, Øyvind Lorentzen.

Les også Frir til næringslivet for å dempe boligkrisen