Rektor med ny blogg

Nå har rektor Aslaug Mikkelsen fått en egen som du finner fra forsiden til www.uis.no. Der vil hun kommentere og reflektere over ting som skjer her på universitetet og i samfunnet for øvrig.

Mikkelsen har siden oppstart i slutten av januar allerede rukket å legge ut en rekke saker. Det er stor bredde i hvor hun skriver om samarbeid, arbeidsdeling og konsentrasjon, om det å være tidsoptimist, og om treningsmulighetene på UiS. Hun har også et innlegg rettet til politikerne, der hun mener det bør følges mer penger ved en akkreditering til universitet. Det handler om politisk vilje, skriver hun.

Aslaug Mikkelsen er ikke den eneste rektoren som blogger. Universitetet i Tromsø har rektoratbloggen der et samlet rektorat kommer med refleksjon, innspill og orienteringer. Universitetet i Agder har en rektorblogg, og rektor Torbjørn Digernes ved NTNU er også en aktiv blogger. En oversikt over noen av rektorbloggene er presentert på bloggsiden til UiS.

I et innlegg skriver Aslaug Mikkelsen om Aalto universitetet i Finland som legger vekt på å utdanne personer med faglig bredde i bunn, dybdekompetanse i tillegg, samt en evne til å kommunisere på tvers av fagområder og sektorer.

Vi håper å finne noen slike på universitetet, og ønsker å rekruttere flere som ønsker å kommunisere via blogging. Vi ønsker også folk som bare er taletrengt og ønsker å få utløp for sine kreative krumspring på nettet: Så er du ansatt eller student ved UiS med egen blogg, da vil vi gjerne lage en lenke til bloggen din på vår samleside for bloggere med tilknytning til UiS. Send en e-post til ingeborg.dirdal@uis.no med din link.