Religionenes musikk på internett

Et nytt nettsted med musikk fra ulike religioner er blitt en sukess. Nettsiden ble lansert i sommer og er allerede en del av pensum på lærerutdanninger rundt om i hele landet. Prosjektet er et samarbeid mellom Høgskolen i Vestfold og Universitetet i Stavanger.

- Målet vårt er å opprette et nettsted med musikkfiler, relevant fagstoff og ideer til hvordan elever og lærere kan arbeide med religion og musikk i fobrindelse med undervisningen i kristendom, religion og livssynsfaget,  sier universitetslektor Jon Skarpeid ved institutt for kultur- og språkvitenskap ved Universitetet i Stavanger

Sammen med "kollega" Geir Winje fra Høgskolen i Vestfold har han samlet inn oversiktsartikler og musikkfiler fra hele verden. De to KRL-lektorene savnet musikk som en del av den estetiske delen av læreplanen for faget sitt.  Musikkfilene som er lagt ut på nettsiden skal både illustrere og eksemplifere forholdet mellom musikk og religion.

Møter med mennesker
- Dette har vært veldig lærerikt, og gjennom prosjektet har vi møtt mange spennnede mennesker. Jeg har blant intervjuet buddist-munker og snakket med hindu-musikere, sier Skarpeid.

Nettsiden er allerede blitt en liten suksess og besøkes hver dag av 400 personer. Det gjenstår fortsatt en del arbeid i prosjektet, som avsluttes neste vinter.

- Vi kommer nok fortsatt til å oppdatere siden også etter at prosjektet formelt er avsluttet. Nyreligiøsitet og sikh-musikk er for eksempel aktuelle emner, sier Skarpeid som håper elever i grunnskolen etter hvert også vil finne fram til og bruke nettsiden.

Alle musikkfiler og artikler som gjengis på nettsiden er gjort med tillatelse fra plateselskapene.

Besøk nettsiden ved å klikke her