Sandvolley-håp fra UiS

Studentene Anders Strømsvåg (22) og Morten Kvamsdal (21) satser for fullt som sandvolley-par. I sommer skal de delta i tre internasjonale konkurranser for Norge og UiS.

Sandvolley-festen i Stavanger ble avsluttet i helgen, men for to UiS-studenter har spenningen knapt begynt.

Den 17.-22. juli skal de representere UiS og Norge i Student-EM i Spania.

Neste turnering er U23-EM i Portugal, 3.-7. august, hvor Strømsvåg og Kvamsdal stiller som landslagsutøvere. Det er Norsk Volleyballforbund som har valgt dem ut.

"Student-OL"
Den siste turneringen er Universaden i Kina, 7.-20. august. Universaden er en studentturnering som på mange måter minner om et OL. I år skal cirka 12 000 deltakere fra 120 nasjoner samles i Shenzhen for å konkurrere i 24 ulike idretter.

Norge sender en samlet kontingent på 90-100 personer, den største troppen gjennom tidene. Strømsvåg og Kvamsdal er ett av to sandvolleypar fra Norge.

De er for øvrig ikke alene om å ha tilknytning til UiS. Trener Martin Frydnes og spiller Eline Landsnes fra UiS Volley skal være med i den norske landslagstroppen for kvinner.

Sa nei til proffkontrakt
Sandnesgutten Strømsvåg er både nordisk og kanadisk mester i volleyball. I fjor var han dessuten under vingene til en trener i verdensklasse på et lengre treningsopphold i Brasil. På UiS studerer han økonomi og administrasjon.

Kvamsdal, som kommer fra Eidfjord i Hardanger, tar bachelor i petroleumsteknologi. Han har spilt innendørs volleyball på topplaget Nyborg i Bergen og har fått tilbud om proffkontrakt fra flere utenlandske klubber.

– Jeg takket nei, fordi jeg vil satse 100 prosent på sandvolleyball, sier Kvamsdal.

Satser for fullt
Til høsten fortsetter Strømsvåg og Kvamsdal studiene ved UiS. Begge har høye ambisjoner og de leter nå etter sponsorer for å kunne satse for fullt på volleyball samtidig som de studerer.

– Målet vårt er å bli så gode at vi kan være med å underholde på folkefesten i Vågen om noen år, sier UiS-studentene.