Se Forsker Grand Prix Stavanger-finalen på NRK

Lørdag 11. januar klokken 17.10 på Kunnskapskanalen NRK 2 har du anledning til å se 9 doktorgradskandidater i Stavanger fortelle om forskningen sin på fire minutter.

Konfetti over gruppe av mennesker på scene Konferansier Hilde Zahl og ni engasjerte stipendiater fra NORCE, SUS og UiS feirer at de er ferdige med presentasjonene sine. I realiteten er de alle vinnere.

Hvordan lærer skolebarn egentlig bokstavene? Hvordan gi best mulig hjelp til ungdom som sliter psykisk? Bør vi teste ut kreftmedisinen på en annen måte? CO2-lagring, hvordan fungerer egentlig det?

Forsker Grand Prix Stavanger-finalen gikk av stabelen på revyscenen Stavangeren torsdag 26. september 2019. Nå, førstkomende lørdag på Kunnskapskanalen NRK 2, får publikum nok en anledning til å få et innblikk i forskningens verden.

Ni finalister

I Stavanger-finalen møter vi ni forskere fra NORCE, Stavanger universitetssjukehus og Universitetet i Stavanger. De ni finalistene skal presentere forskningen sin på 4 minutter. Publikum i salen stemmer fram den som er flinkest til å formidle og engasjere publikum. Et dommerpanel gir også poeng.

Stig Bjønness (UiS): Fra tvang til snakkeforløp
Camilla Lausund Fitjar (UiS): Bak fasaden: Barns håndskrevne bokstaver ved skolestart
Miguel Germán Borda (SUS): Hva kan vi gjøre for at færre blir demente?
Anne Marie Gausel (SUS): Når bekkensmertene ikke går over
May Linn Auestad (UiS): Mattelærerens påvirkning på elevers holdninger og valg
James Jacob Thomson (UiS): Skal elever ha en egen stemme?
Tia Tidwell (UiS): En mer virkelighetsnær kreftforskning
Jarle Urdal (UiS): Tidslinjer som kan redde liv
Widuramina Sameendranath Amarasinghe (NORCE): CO2-lagring kan løse klimakrisa

Dommerpanel

Konferansier er Hilde Zahl og dommerpanelet består av en fagjury på tre stykker: Nina Kristiansen (redaktør i forskning.no), Bjørn Ravn Carlsen (sjef for barne- og ungdomsteateret ved Rogaland teater) og Merete Vadla Madland (prorektor for forskning ved UiS).

Nasjonal finale

Kandidaten som vinner den regionale finalen i Stavanger, går videre til nasjonal finale. Det gjør også kandidat nummer 2. Nasjonal finale vises på Kunnskapskanalen NRK 2 den 22. februar.

På NRK sine nettsider kan du se Forsker Grand Prix Stavanger-finalen 2019

Tekst: Karen Anne Okstad