MENY

Se, lukt og forstå forskning

Har du lyst å bygge din helt egne telefon? Eller har du kanskje mer lyst å bli tankeleser? På lørdag forvandles Domkirkeplassen til et sydende forskningstorg full av aktiviteter for små og store.

Kom til Domkirkeplasen i Stavanger lørdag og få med deg forskningstorget. Kom til Domkirkeplasen i Stavanger lørdag og få med deg forskningstorget.

Er du nysgjerrig av natur? Da bør du besøke forskningstorget lørdag 20. september mellom klokken 11:30 - 15:00. For visste du at du på lørdag kan få se en helt ekte tanks, sitte i en el-racerbil eller prøve å bli tankeleser sammen med Forskerfabrikken?

Du kan også prøve deg på matematiske spill og grublerier, ta tempen på språket og lære om hva i all verden urbane måker er, og hvordan universet er satt sammen. I tillegg vil du få muligheten til å bygge din helt egen telefon og hugge i stein sammen med Arkeologisk museum.

Se, lukt og opplev!
Førstkommende lørdag 20. september får innbyggerne i regionen tilbud om å delta på spennende forskningsaktiviteter, som passer like godt for barn som voksne og for mennesker i alle faser av livet. Tilbudet er gratis, og om du møter opp, får du muligheten til å se, oppleve, lukte, og virkelig forstå hvor spennende forskning kan være. 

Det er Tekna (Teknisk-naturvitenskapelig forening) som arrangerer forskningstorget i samarbeid med den lokale forskningsdagskomiteen og Jærmuseet, avdeling Vitenfabrikken. Utstillerne kommer fra ulike organisasjoner og institutter og har alle med seg ulike effekter som barn og voksne kan få prøve ut eller ta i nærmere øyesyn.

Kommunikasjon, hva er det?                   
Hovedtema for årets festival er kommunikasjon. Temaet er meget bredt og favner blant annet kommunikasjon i form av språk, medier, lover, teknologi, samferdsel, skole, utdanning og i form av forskningsformidling.

Under årets forskningstorg vil små og store få anledning til å besøke stands og bli kjent med forskning innen et bredt spekter av tema. Velkommen til forskningstorget i Stavanger!

Forskningstorget i Stavanger sentrum i 2011.

Forskningstorget i Stavanger sentrum i 2012.