Semesterstart for 160 internasjonale studenter

160 studenter fra 46 land hadde offisiell semesterstart i dag på UiS. 110 er fulltidsstudenter i hovedsak på masternivå mens de resterende er utvekslingsstudenter.

- Det er det største internasjonale opptaket noensinne, sier førstekonsulent og prosjektansvarlig Ada Hanson i Felles ressurssenter på UiS.

- Det er stor variasjon i søkermassen med en fin blanding av kvinnelige og mannlige studenter, sier førstekonsulent Ada Carine Hanson. - Det er også tydelig at UiS nå begynner å bli bedre kjent internasjonalt. Tidligere internasjonale studenter har anbefalt andre til å søke. Det er en utvikling som er meget positiv for UiS.

Mona Levina, Hvite-Russland, David Maxwell, Australia, og Efosa Uyiomendo, Nigeria, er tre av 160 studenter som i nærmeste fremtid blir å finne på UiS.

Kjenner Stavanger

- Jeg har vært i Stavanger tidligere fordi min søster bor her, sier Mona Levina som skal gå på norskkurs. – Men jeg har planer om å gå videre til en bachelor i Human Resources. Jeg har forelsket meg i Norge, og jeg ser frem til å treffe nye mennesker og øke kunnskapene i språk.

Jeg kan godt tenke meg å bosette meg her.

Første fra Southern Cross University

- Jeg er den første utvekslingsstudenten fra Australia som er tatt opp på UiS, sier David Maxwell, som er utvekslingsstudent som skal studere sykepleie i dette semesteret. Han kommer fra Southern Cross University.

– Stavanger og Norge er noe helt nytt for meg, og rent faglig hadde UiS det beste studietilbudet for meg. Nå får jeg også en mulighet til å få et innblikk i norsk kultur og språk. Stavanger er også geografisk gunstig for meg som har en mor som bor i England, sier David Maxwell som har blant annet bakgrunn fra filmindustri og rugby. Stavanger Rugby Club kan vente seg et nytt medlem.

Fant UiS på nettet

- Jeg har arbeidserfaring fra Shell i Nigeria, sier Efosa Uyiomenda, som skal gå på det internasjonale masterstudiet i Offshore Technology Asset Management. - Jeg ble oppmerksom på UiS og det nye masterstudiet i Offshore Technology via UiS-nettsiden. Stavanger-regionen er preget av oljeindustrien og har gode forbindelser med det regionale næringslivet og ligger dermed godt til rette for meg. Blant annet er Shell representert her. Jeg hadde tilbud om studieplass ved University of Manchester, men valgte UiS.

- Nigeria har som kjent store oljereserver, men det er ikke sikkert at jeg returnerer etter studiene, sier Efosa Uyiomenda, som ikke ser bort fra at han går videre til doktorgradsstudier.

Hektisk

Studentene skal i løpet av uken gjennom et hektisk program. Åpningsdagen gikk med til registrering og en presentasjon av UiS med velkomsthilsen av rektor Aslaug Mikkelsen før de tre fakultetene presenterte seg. En omvisning på området avsluttet dagen.

I løpet av uken får studentene orientering om Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) og innføring i praktiske og formelle bestemmelser som gjelder i tilegg til en presentasjon av regionen med en innlagt busstur på seks timer på søndag.

Tekst: Egil Rugland