Shellprisen 2012

Årets Shellpris-vinner er pianisten Friederike Wildschütz (28). Prisen er på kr. 150.000.- i tillegg til at hun får laget en presentasjons-CD. UiS gratulerer!

Shellprisvinner 2012 er pianisten Friederike Wildschütz (i midten). Cellist Frida Tharaldsen Skaftun og fløytist Andreas Lamo vant reisestipender.

A/S Norske Shell har også i år stilt midler til disposisjon for utdeling av en Shellpris og to reisestipender til unge musikkutøvere/studenter innenfor klassisk musikk og med tilknytning til Rogaland. Institutt for musikk og dans ved UiS forestår utdelingen.

Friederike Wildschütz er født i Tyskland og kom til Stavanger som utvekslingsstudent i 2007. Hun var tilbake i Weimar og avsluttet sin diplomeksamen ved Hochschule für Musik Franz Liszt i 2009 før hun kom tilbake til Universitetet i Stavanger. Her har hun tatt ”Norsk språk og samfunnskunnskap for utlendinger” og en Master i utøvende fag ved Institutt for musikk og dans, før hun nå i vår avslutter med en postgraduate diploma.

I Weimar hadde hun prof. Gerlinde Otto som sin lærer og her i Stavanger prof. Erling Ragnar Eriksen. Friederike har vært mye benyttet som akkompagnatør og solist både i regionen og som timelærer ved Institutt for musikk og dans. Fra sin tid i Tyskland har hun med seg en rekke priser fra ”Jugend musiziert”, og her i Stavanger har hun vært akkompagnatør for ”Unge musikere”. I tillegg til sin store interesse for klaverrepertoaret fra den romantiske epoken, er liedens samspill mellom poesi og musikk et område som hun ønsker å videreutvikle sin kompetanse innen.

Reisestipender
Fløytisten Andreas Lamo (19) får et reisestipend på kr. 50.000.- Andreas startet i skolekorps og ble fort tatt opp i Lørdagsskolen ved Stavanger kulturskole. Han har i de senere årene også vært med i talentutviklingsprogrammet ”Unge musikere”, og var i forrige sesong deltager i Statoils talentprogram med praksistid i Stavanger Symfoniorkester.

Andreas har vunnet en rekke priser i Ungdommens musikkmesterskap og har i de senere årene vært elev av Vidar Austvik. I tillegg har han deltatt på en rekke masterclass med internasjonalt kjente fløytister. Andreas avslutter videregående skole denne våren og har fått studieplass på Julliard School of Music i New York fra høsten av.

Cellisten Frida Tharaldsen Skaftun (17) får et reisestipend på kr 50.000,-. Frida begynte å spille cello som 8-åring i Stavanger Kulturskole. Siden hun var 12 har hun vært med i Kulturskolens talentutviklingsprogram ”Lørdagsskolen”, og hun var samtidig med Andreas del av Statoils talentprogram med praksistid i Stavanger Symfoniorkester.

Frida går nå på Kongsgård MDD og har Anders Moberg som lærer. I 2010 vant hun førstepris i Ungdommens musikkmesterskap. Frida har også medvirket i en rekke orkestre og ensembler i regionen, både ved konserter her og i utlandet (Roma, Houston, Berkeley), og hun er gruppeleder i NUSO (Nasjonalt ungdomssymfoniorkester). Hun har deltatt på en rekke masterclass nasjonalt og internasjonalt, og er også en ivrig kammermusiker.

Alle tre vil delta på årets Shell pris konsert i Sandnes kulturhus søndag 18. november.
Ytterligere opplysninger: Shellpriskooridninator Per Dahl - per.dahl@uis.no, mob. 909 51 436