Siste nytt om digital læringsteknologi

Under smartby-konferansen Nordic Edge arrangeres EdTech-konferansen. Her får skolefolk og næringsliv det nyeste innen digital læringsteknologi.

Lutz Eichacker foran skjerm I fjor på EdTech-konferansen viste UiS-professor Lutz Eichacker fram hvordan studentene nå kan oppleve molekylet fra innsiden gjennom VR.

Universitetet i Stavanger er en av arrangørene av KnowHow EdTech – Nordens ledende konferanse om og med digital læringsteknologi, som arrangeres 27. september under Nordic Edge.

Dette er konferansen for folk som ønsker å være tett på utviklingen innen læringsteknologi i undervisning og utdanning.

Samhandling og deling er tema for årets konferanse og her vil du treffe 800 andre mennesker som er nysgjerrige og lurer på alt fra hvordan bruke Google G-Suite på en god måte til avansert spillutvikling.

Lærer mer sammen

Merete Løland jobber i Digital Academy i Equinor og er med i programkomiteen til konferansen. Hun er opptatt av å bygge digital kompetanse for fremtidens arbeidsliv.

– Noe av det viktigste vi kan gjøre er å endre måten vi jobber og lærer på. Samarbeid, samhandling og deling blir viktigere og viktigere. Læring og kompetanseoverføring skjer i større grad på kryss av bransjer og sektorer, forklarer Løland.

Hun mener utdanningssektoren og næringslivet har mye å lære av hverandre.

– Vi er likere enn vi kanskje skulle tro, spesielt i dag når vi møter ny teknologi og raske endringer. Vi lærer mer sammen, påpeker Løland.

Tenk overføringsverdi!

Prosjektleder for konferansen, Helene Gram, sier at konferansens mål er at man ikke skal dele opp og tenke skolenivå eller noen bestemt sektor, og at de ønsker å utvikle en kompetansehevende konferanse for mange ulike aktører.

– Vi sier til alle som skal delta: Prøv å tenk overføringsverdi til din egen arbeidshverdag når du ser og hører alle innleggene på vår konferanse.

Ser man slik på det, tror Gram at mange vil finne mye nyttig kunnskap på konferansen. Hun viser til gode lokale, nasjonale og internasjonale krefter som skal vise frem hva de holder på med.

Nordisk nettverk

– Vi har med en ny dansk samarbeidspartner som heter Future Classroom Lab fra i år av, vi tenker at Norden har mye å by på og vi trenger et nytt nordisk nettverk innen digital læringsteknologi som vi jobber med å etablere nå.

Siden 2017 er KnowHow EdTech en egen dag på smartbykonferansen Nordic Edge Expo som arrangeres i Stavanger Forum hvert år. Utdanning er en av fem grunnpilarene i Stavanger sin smartby satsning.

Les programmet for EdTech.

EdTech logo