Skal finne boliger for studentene

Er du nyinflyttet student uten sted å bo? Da kan du berolige deg med at du kan få hjelp av et eget sett med boligassistenter.

Sara Rashid og Faher Abbas er ansatt som boligassistenter. Sara Rashid og Faher Abbas er ansatt som boligassistenter. Foto: Mats Theodor With Aune

Å finne et sted å bo i Stavangerområdet kan være en utfordring for studenter som kommer utenbysfra. Derfor har Velferdstinget i Stavanger for andre år på rad ansatt to boligassistenter som skal hjelpe nye studenter på boligjakt.

I fjor fikk gratistjenesten Boligassistenten i Stavanger (BAS) over 120 henvendelser i løpet av de første ukene, og det er forventet enda større pågang i år.

– I fjor opplevde boligassistenene at studenter takket nei til studieplass i Stavanger på grunn av mangel på bolig. Det håper vi å unngå i år. Boligassistenten i Stavanger er et flott tilbud til studentene i regionen, sier kommunikasjonsansvarlig i Velferdstinget i Stavanger, Marie Kulander Kvitrud.

– Et hodebry
Faher Abbas og Sara Rashid er de to som i år skal assistere deg om du sliter med å finne bolig i Stavanger. De kan til og med gå på visning for deg som er utenbysfra og ikke har anledning til å gå selv.

– Vi kjenner alle til hvilket hodebry boligsituasjonen kan være. Jeg husker selv hvor tøft det var å flytte til ukjente omgivelser, og jeg ønsker å bidra til å lette litt av presset og bekymringene omkring boligsituasjonen til våre nye medstudenter, sier boligassistenten Faher Abbas som sammen med Sara Rashid hadde sin første dag på jobb på mandag.

Større pågang
Selv om de begynte på jobb mandag, forventer de to boligassistentene at pågangen tar seg opp først etter at hovedopptaket til Samordna Opptak blir kjent 20. juli. Boligassistenten i Stavanger har en Facebook-side hvor både utleiere og studenter legger ut annonser. Der kan man enkelt finne bolig selv, eller kontakte boligassistentene for hjelp.

Arbeidsoppgavene til boligassistentene blir blant annet å gå på visninger, kontakte utleiere og koble sammen studenter som leter etter et kollektiv.

– Jeg gleder meg til å hjelpe så mange som mulig, sier Sara S. Rashid.

Gratis tjeneste
Boligassistenten i Stavanger (BAS) er en gratis boligrådgivningstjeneste for alle studenter som trenger råd og veiledning om leiemarkedet i Stavanger- og Sandnesregionen.

Du kan kontakte BAS på:

tlf: 95 70 09 06
eller via facebook-siden deres.