Skygget en leder

Masterstudent Håvard Askeland fikk prisen "Leder for en dag" under NM for studentbedrifter i Bodø i vår. Nylig var han i Oslo og fulgte en toppleder gjennom en arbeidsdag.

Askeland hadde faget Studentbedrift i forrige studieår, og var med å drive studentbedriften ”Særskilt”. Bedriftens forretningsidé var å skape profilering på en særskilt måte, for eksempel med firma- eller egenreklame på bilskilt, heller enn reklame for forhandleren.

Nylig kunne Askeland sette seg på flyet til Oslo og "skygge" en toppleder i en større bedrift i en hel arbeidsdag. Også i fjor gikk denne prisen til en UiS-studentbedrift.

Han fikk følge en regionssjef i Manpower Professional Finance AS.

- Avdelingen jobber med rekruttering innen økonomi og finans. Jeg fikk være med på intervjuer med kandidater og daglige møter. Jeg fikk også en innføring i selskapets strategier på kort og lang sikt, forteller han, og legger til at han selv ble oppfordret til å sende inn cv med tanke på jobbmuligheter internt i selskapet.

I dag er Askeland student på studiet Master i økonomi og administrasjon. Når det gjelder tema, planlegger han å fortsette der han slapp i bacheloroppgaven og holde fokus på fornybar energi og skaping av nye arbeidsplasser.

Mer informasjon:
Les mer om studentbedrifter i Rogaland på Ungt Entreprenørskaps nettsider