MENY

Sommerjobb i Dubai

Sommerjobber kan være så mangt. For masterstudent Fredrik Horne i industriell økonomi, UiS, betyr det to måneder i Dubai formidlet gjennom IAESTE.

- Jeg søkte sommerjobb i IAESTE før påske, og ble valgt ut til å jobbe i Dubai, sier Fredrik Horne, fra Sandvika, som reiser 8. juni.

Fredrik Horne (24) er inne i det fjerde året på masterstudiet og har også bakgrunn som bygningsingeniør.

Sommerjobben i Dubai har da også med bygg å gjøre.

- Jeg skal jobbe i et firma som driver med prefabrikasjon av betongelementer, sier Horne. Så vidt jeg forstår skal jeg jobb på et kontor, og arbeidsoppgavene blir innen tegning og beregning av betongelementer. Det er også mulig at det blir tid til å være med på monteringsarbeid på byggeplasser.

- Forventninger?

- Det blir sikkert både kjekt og lærerikt, sier Horne. Det er hektisk byggevirksomhet i Dubai. Oppholdet vil også gi meg en fin internasjonal erfaring. Nå får jeg kunnskap om hvordan det er å jobbe internasjonalt, og det blir samtidig et møte med en helt ny kultur i et muslimsk samfunn.

Nå blir Horne neppe spesielt rik av å jobbe i Dubai.

- Lønnen er nok relativt lav, sier han. På den annen side får jeg støtte til flyreisen og bor gratis. Men det er i første rekke erfaringen som er det viktigste.