Språkvitere samles på Ullandhaug

Torsdag inntar 115 språkvitere UiS for å delta på den nasjonale MONS-konferansen.

MONS, møte om norsk språk, er et forum for gransking av alle sider ved norsk språk. Det er en nasjonal forskningskonferanse som har gått på omgang siden 1985. De fleste av deltakerne er tilsatt i ulike stillinger i nordisk språkvitenskap, men det er også noen som er tilsatt i allmenn språkvitenskap, samt noen studenter.

Til å begynne gikk MONS på rundgang mellom de fire universitetene i Oslo, Bergen, Tromsø og Trondheim; daværende Høgskolen i Agder var arrangør første gang på 1990-tallet.

- Vi er veldig glade for at MONS nå kommer til Stavanger, sier professor Hans-Olav Enger i konferanse-komiteen, og legger til at MONS er et av årets virkelig store høydepunkt for landets språkvitere.

Det er 115 påmeldte, alt medregnet. Det inkluderer folk fra Språkrådet, forlag en forsker fra Stockholms universitet.

Les mer om årets MONS-konferanse