Stadig mer populært å studere ved UiS

4599 søkere har fått tilbud om studieplass ved Universitetet i Stavanger i høst gjennom Samordna opptak. På flere av de mest populære utdanningene har poenggrensene steget siden i fjor.

Bilde av ambulanse Paramedisinutdanningen er det studiet med desidert flest søkere per studieplass. (Arkivfoto)

– Vi er svært glade for at så mange ønsker å studere hos oss, sier markeds- og kommunikasjonsrådgiver Sven Magnus Skimmeland.

Teknologistudier fortsatt i vinden

Poenggrensene har gått opp på flere av studiene som tradisjonelt har vært vanskelige å komme inn på. Fire av de ti studiene med høyest karakterkrav er teknologiutdanninger. Vanskeligst av disse er det å komme inn på femårig master i industriell økonomi.

Nykommere på topp 10-listen er den nye bacheloren i paramedisin og bachelor i fjernsyns- og multimedieproduksjon, som har rekordmange søkere, samt årsstudium i drama. For andre år på rad er utdanningene årsstudium i kunst og håndverk og bachelor i rettsvitenskap blant de topp tre vanskeligste utdanninger å komme inn på ved UiS.

Stor interesse for paramedisin

Søkertallene har økt for fire av de ti mest søkte utdanningene ved UiS. Paramedisinutdanningen er det mest søkte studiet med hele 784 primærsøkere. Nest flest søkere har bachelorstudiet i sykepleie med 744 primærsøkere. Begge disse studiene har ventelister i Samordna opptak. Paramedisinutdanningen er også det studiet med desidert flest søkere per studieplass, med hele 39,2 primærsøkere per studieplass, fulgt av bachelor i fjernsyns- og multimedieproduksjon, med 5,3 primærsøkere per studieplass.

Ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora har søkertallene til grunnskolelærerutdanning 1. -7. trinn økt med nesten 21 prosent, og både bachelor i barnehagelærer deltid og grunnskolelærerutdanning 1.- 7. trinn er inne på topp 10-listen over mest søkte studier ved UiS. Det er ventelister på alle barnehage- og grunnskolelærerutdanningene.

Fortsatt mulig å søke studieplass

Oversikt over ledige studieplasser ved UiS finnes på Samordna opptak. Først-til-mølla prinsippet gjelder, det betyr at utdanningene forsvinner fra listen så snart de er fylt opp, så det gjelder å være raskt ute med å søke.

Svarfrist og ledige plasser

Samordna opptak sendte ut svar på hovedopptaket 20. juli. Søkere som får tilbud om studieplass må svare innen 24. juli for å beholde plassen. Søkere som får nytt tilbud eller har blitt studiekvalifisert etter hovedopptaket, vil få svar i det nasjonale suppleringsopptaket 29. juli.

De 10 vanskeligste studiene å komme inn på ved UiS i SO 2019 (ordinær kvote)
  Studium Poenggrense Studieplasser
1 Kunst og håndverk, årsstudium 58,9 10
2 Paramedisin, bachelor 55,5 20