MENY

- Start boligjakten nå

Er du på jakt etter studentbolig? Som ny student i byen har SIS bolig flere typer studentboliger å tilby. Men skynd deg å søke! Søknadsfristen er 15. april.

Som student ved Universitetet i Stavanger har du muligheten til å skaffe deg en studentbolig gjennom Studentsamskipnaden i Stavanger, SIS bolig. Tildelingen skjer ved loddtrekning og første års studenter prioriteres.

- Vi har hybler for enhver smak, enten du er vil bo alene eller sammen med en eller flere, sier daglig leder i SiS bolig, Øyvind Lorentzen.

- Du kan søke selv om du ikke vet om du har studieplass fra høsten. Dersom du ikke får studieplass eller av andre årsaker ikke har behov for bolig må du gi beskjed senest 14 dager før kontrakten starter, forteller Lorentzen.

Hvis du ikke blir tildelt bolig, vil du bli satt på venteliste. Første tildeling av studentboliger skjer i mai, mens det blir ny runde etter at det endelige studentopptaket er klart i slutten av juli.

Noe for alle
Boligene varierer både i størrelse, pris og beliggenhet. Noen har gangavstand til campus, andre ligger nærmere Stavanger sentrum. Hyblene og studioleilighetene er møblerte, mens leilighetene er umøblerte.

Prisene ligger på mellom 2400 kroner pr mnd til 9700 kroner alt etter hvilken boligform du ønsker. Den største leiligheten er på 96 kvadratmeter, mens de minste ettroms hyblene er på 18 kvadratmeter.

- Prisene er inklusive strøm, bredbånd, vaktmester og husvert, forteller Lorentzen.

Det er bare i familieleilighetene i Stareveien at strøm ikke er inkludert.

Dersom du har barn, kan du for eksempel søke om familieleilighet i Novvegen, som er i gangavstand til campus og som har SIS barnehage like ved.

Ved tildeling av to-roms leiligheter eller større prioriteres par eller enslige med barn foran par uten barn. Par uten barn prioriteres på ett-roms leiligheter.

Bo på campus?
I disse dager bygges det iherdig i den nordøstre delen av campus. I august vil 64 enkelthybler og 14 parleiligheter stå klare like ved Hulda Garborgs hus, et område kalt Sørmarka studentboliger.

Dette er det første byggetrinnet i denne delen av campus. I januar 2012 er målet at 69 enkelthybler og 12 parleiligheter til skal stå klare, i det som er byggetrinn 2.

Helt sørvest på campus står fire nesten helt nye boligblokker, som var innflytningsklare i august i fjor. Dette var de første studentboligene på Campus Ullandhaug. Her er det 75 ettroms hybler og 23 leiligheter for par. Alle har egne bad og minikjøkken, samt felleskjøkken og felles oppholdsrom.

SIS har også planer om å bygge studentboliger i Sandnes og i Bjergsted, nær Stavanger sentrum. I dag tilbyr SIS studentboliger på campus, i Gulaksveien, i Jernalderveien, i Madlamarkveien, på Misjonsmarka, ved Mosvangen, i Norvald Frafjordsgate, i Novvegen, i Stareveien, ved Strømsteinen og i Ugleveien.

- Som i alle store studentbyer kan det være mange som er på jakt etter bolig samtidig. Det er derfor lurt å starte boligjakten så tidlig som mulig, konkluderer Lorentzen, og minner om søknadsfristen 15. april.

Les mer om studentboligene som SIS Bolig tilbyr
Les mer om private boliger formidlet gjennom SIS Bolig 
Les også: Nye studentboliger til UiS 
Les også: Nye studentbustader