MENY

Starter bygging av nye studentboliger

Byggestart av nye studentboliger på Ullandhaug nærmer seg. Dermed stenges parkeringsplassen på Gosen.

Skisse av studentboliger som skal bygges på Gosen Fra parkeringsplass til studentboliger: Her kan 160 studenter flytte inn til studiestart i august 2020. (Illustrasjon: Ark Vest/Marafu Arkitekter)

Parkeringsplassen holdes åpen fram til mandag 24. juni, men så overtar anleggsmaskinene arealet på vestsiden av Kristine Bonnevies vei.

Byggestart i sommer

Prosjektet består av 160 ettromsleiligheter fordelt på tre bygg i 3-4 etasjer med et flott uteareal i midten. Byggingen av de nye studentboligene starter i løpet av sommeren. Planen er at studentene kan flytte inn til studiestart i august 2020, opplyser daglig leder Øyvind Lorentzen i SiS Bolig (Studentsamskipnaden i Stavanger). Han er veldig fornøyd med å kunne tilby flere boliger til kommende studenter.

 – Det er viktig fordi antall førsteårsstudenter som søker bolig har økt de siste årene. Det samme har antall eksisterende leietakere som ønsker kontrakt for et nytt studieår. I tillegg er beliggenheten perfekt i forhold til UiS og kollektivtilbud til sentrum i Stavanger og Sandnes, sier Lorentzen.     

Nærhet til campus viktig

Leder for Studentorganisasjonen (StOr), Cathrine Sønvisen, forteller at behovet for nye studentboliger er stort.

– Vi har en økende studentmasse som trenger et sted å bo og det er en trygghet for studenter å benytte seg av studentboligene kontra det private markedet. I tillegg skal de nye boligene ligge tett på Campus Ullandhaug, som gjør det enkelt for studenter å komme seg til forelesning eller lesesalen og får dermed en tilknytning til universitetet, sier Sønvisen.

Full pott i tildelingen

Det var i august 2018 det ble kjent at regjeringen ga SiS full pott, over 54 millioner kroner, i tildelingen av studentboligmidler.

De siste studentboligene som ble bygget i regionen var da 226 boliger sto ferdig i Sandnes og Bjergsted i 2015. Studentsamskipnaden i Stavanger har 1402 studentboliger.

Det er Faber Bygg som skal stå for byggingen av studentboligene. Arkitekter for prosjektet er Ark Vest sammen med Marafu Arkitekter.

Tekst: Benedicte Pentz