Starter bygging av nye studentboliger

Byggestart av nye studentboliger på Ullandhaug nærmer seg. Dermed stenges parkeringsplassen på Gosen.

Skisse av studentboliger som skal bygges på Gosen Fra parkeringsplass til studentboliger: Her kan 160 studenter flytte inn til studiestart i august 2020. (Illustrasjon: Ark Vest/Marafu Arkitekter)

Parkeringsplassen holdes åpen fram til mandag 24. juni, men så overtar anleggsmaskinene arealet på vestsiden av Kristine Bonnevies vei.

Byggestart i sommer

Prosjektet består av 160 ettromsleiligheter fordelt på tre bygg i 3-4 etasjer med et flott uteareal i midten. Byggingen av de nye studentboligene starter i løpet av sommeren. Planen er at studentene kan flytte inn til studiestart i august 2020, opplyser daglig leder Øyvind Lorentzen i SiS Bolig (Studentsamskipnaden i Stavanger). Han er veldig fornøyd med å kunne tilby flere boliger til kommende studenter.

– Det er viktig fordi antall førsteårsstudenter som søker bolig har økt de siste årene. Det samme har antall eksisterende leietakere som ønsker kontrakt for et nytt studieår. I tillegg er beliggenheten perfekt i forhold til UiS og kollektivtilbud til sentrum i Stavanger og Sandnes, sier Lorentzen.

Nærhet til campus viktig

Leder for Studentorganisasjonen (StOr), Cathrine Sønvisen, forteller at behovet for nye studentboliger er stort.

– Vi har en økende studentmasse som trenger et sted å bo og det er en trygghet for studenter å benytte seg av studentboligene kontra det private markedet. I tillegg skal de nye boligene ligge tett på Campus Ullandhaug, som gjør det enkelt for studenter å komme seg til forelesning eller lesesalen og får dermed en tilknytning til universitetet, sier Sønvisen.

Full pott i tildelingen

Det var i august 2018 det ble kjent at regjeringen ga SiS full pott, over 54 millioner kroner, i tildelingen av studentboligmidler.

De siste studentboligene som ble bygget i regionen var da 226 boliger sto ferdig i Sandnes og Bjergsted i 2015. Studentsamskipnaden i Stavanger har 1402 studentboliger.

Det er Faber Bygg som skal stå for byggingen av studentboligene. Arkitekter for prosjektet er Ark Vest sammen med Marafu Arkitekter.

Tekst: Benedicte Pentz