Statoils nye sjef på norsk sokkel

Statoil har utnevnt Arne Sigve Nylund som deres nye konserndirektør for utvikling og produksjon i Norge. Den tidligere UiS-studenten får ansvar for oljeutvinning på norsk sokkel og 8100 ansatte.

Nylund tiltrer i stillingen 1. januar 2014, og vil rapportere til konsernsjef Helge Lund. Han tar over for Øystein Michelsen, som blir Statoils nye landsjef i Tanzania.

Statoil-veteran
53-åringen har hatt en rekke lederstillinger i Statoil siden han begynte i selskapet i 1987. Han har blant annet vært plattformsjef for Gullfaks, direktør for Statfjord og direktør for utvikling- og produksjonsavdelingen Drift Vest. Siden 2009 har han vært direktør for prosessering og foredling.

– Utvikling og produksjon er et svært viktig forretningsområde i Statoil. Årene framover vil bli både spennende og krevende. Vår evne til å tilpasse oss, forbedre oss og gjøre endringer er en forutsetning for framtidig suksess. Jeg ser virkelig fram til å igjen få muligheten til å samarbeide med alle de dyktige og engasjerte medarbeiderne i UPN for å levere på våre mål og bidra til Statoils forbedringsagenda, sier Nylund i en pressemelding.

UiS-alumn
Nylund er utdannet ingeniør fra Stavanger Tekniske Fagskole i 1981. Han fullførte en bachelorgrad i operasjonsstyring ved Høgskolesenteret i Rogaland (det som i dag er Universitetet i Stavanger) i 1988. Han er også utdannet bedriftsøkonom ved Norges Handelshøyskole i 1989.

– Arne Sigve Nylund er kjent for sine sterke menneskelige egenskaper. Han arbeider godt både med interne og eksterne interessenter. Nylund har erfaring fra å drive utfordrende prosjekter og endringsagendaer, og har utvist evne til å skape tillit og sterke resultater. Norsk sokkel er ryggraden i Statoils virksomhet, og jeg ser fram til å få Arne Sigve inn i teamet for å realisere det fulle potensialet på norsk sokkel i årene framover, sier Statoils konsernsjef Helge Lund.

Foto av Arne Sigve Nylund.

Arne Sigve Nylund (53) tar over som Statoils konserndirektør for Utvikling og produksjon fra 1. januar 2014. Foto: Statoil.