Stavangerkonferansen 2007

Innovasjon, kunnskap og samarbeid. Dette er sentrale tema på Stavangerkonferansen 2007 som arrangeres på Universitetet i Stavanger 4. og 5. september 2007. En ny studie knyttet til integrerte operasjoner innen olje og gassnæringen blir lagt frem på konferansen.

International Research Institute of Stavanger (IRIS) har foretatt en analyse av samarbeid og samspill mellom selskaper, forskningsinstitusjoner og parter i arbeidslivet, sett i forhold til utvikling og innføring av Integrerte Operasjoner. Resultater fra denne studien knyttet til innovasjonsprosesseer i olje- og gassnæringen vil bli presentert på Stavangerkonferansen. En rekke andre innlegg vil også belyse sammenhengen mellom kunnskap og verdiskapning.

- Det er viktig med dialog mellom de ulike aktørene og jeg tror denne konferansen kan bli en viktig møteplass, sier direktør for arbeidsliv Jan Hodneland i Oljeindustriens Landsforening (OLF).

Kunnskap og verdiskapning
Målet er å skape en møteplass for forskere, akademia, politikere og næringsliv hvor man kan diskutere hva kunnskap betyr for verdiskapning i olje- og gassindustrien både nasjonalt og globalt.

- Dette blir en sentral arena for samhandling mellom universitetene, industrien og andre kunnskapsmiljøer om spørsmål som vil bli av avgjørende betydning for norsk verdiskapning, sier forskningsdirektør Helge Ole Bergens ved Universitetet i Stavanger.

Flere sentrale folk har allerede meldt sin interesse, og blant foredragsholderne er blant annet statsråd Bjarne Håkon Hansen, administrerende direktør i NHO, Finn Bergesen, Tore Torvund, konserndirektør i Norsk Hydro, Martinius Brandal, konserndirektør i Aker Kværner, samt bedriftsledere og forskere fra ulike fagmiljø.

Stavangerkonferansen 2007 arrangeres 4. og 5. september på Universitetet i Stavanger og er et samarbeid mellom Teknisk-naturvitenskapelig forening (TEKNA), Oljeindustriens Landsforening (OLF), Universitetet i Stavanger (UiS), og Tekonologiforum (TeFoRO).

Konferansen har en egen nettside med informasjon om påmelding, program og foredragsholdere.

Les mer på: www.stavangerkonferansen.no