Steinkjekt på Oljemuseet

400 elever fra 10 klasse på ungdomskoler i Rogaland besøkte Realfagstorget på Norsk oljemuseum denne uken. Her fikk elevene se hvordan realfag blir brukt i bedriftenes hverdag. Universitetet i Stavanger var også representert med en stand.

Kjersti Strøm Hauge fra Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet hadde hovedansvaret for UiS sin stand der de presenterte forskjellige steinarter. Her var målet å vise elevene hva slags steiner som de hadde med seg, og hvorfor det er viktig å ta realfag på videregående skole.

Viktig og praktisk
Studenter fra UiS deltok på standen.
– Dette er uvanlig, men vi lærer etter hvert som vi står her og presenterer oss selv. Vanligvis er det vi som er elevene og ikke vi som lærer bort. Realfag er noe som er utrolig viktig, og praktisk å ha med seg i livet, sier Mario Caric og Kristin T. Ravndal, to blide studenter fra UiS

Det var til sammen ti stander på oljemuseet, der store bedrifter og to videregående skoler var representert. UiS hadde i år en stand med tre studenter.

Viktig for universitetets rekruttering
– Studentene våre var veldig engasjerte og flinke til å formidle hvor viktig det er å ta realfag til elevene som kom på standen, sier markedsrådgiver ved UiS, André Sæbø.

Målet med realfagstorget er å få flest mulig elever til å rekruttere til faget på videregående skole. Det er også viktig i rekrutteringssammenheng for UiS.

– Dette var spennende, kjekt og lærerikt og det er et fag som frister å ta på videregående skole, sier eleven Anders K. Simensen.

Elever fra Sandnes videregående skole var også til stede, og fungerte som guider for ungdomselevene. Guidene går selv på realfag, og er spesielt interesserte i emnet.

TEKST OG FOTO: Hanne Mari Bru