Stipend til Joakim L. Gilje og Hein Meling

Masterstudent Joakim L. Gilje og førsteamanuensis Hein Meling, Institutt for data- og elektroteknikk, har fått stipend fra Telenor på prosjekt iLabs Open Source. Gilje har fått kr 30.000,- og Meling kr 10.000,-.

Stipendet gir studenten mulighet for å jobbe med et prosjekt som skal gis ut som åpen kildekode for fri bruk for andre.

- Oppgaven går ut på å utvide "Spread"-rammeverket slik at det kan aktivt gjenopprette feil i et replikert distribuert system til et påkrevd redundansnivå, sier Hein Meling (bildet). Målet er at denne gjenopprettingen både skal være distribuert (ingen single point of failure) og helt autonom.

- Prosjektet baserer seg på Spread-rammeverket, men utvidelsen er selvstendig. Det vil si at det er ikke nødvendig å gjøre endringer i kildekoden til Spread for å gjøre gjenoppretting etter feil. Vi ønsker å tilby kildekoden vår til Spread prosjektet, for eventuell inkludering i Spread distribusjonen, eller som en separat modul, sier Hein Meling.