Stor interesse for Internasjonal dag på UiS

For tredje år på rad ble det arrangert Internasjonal dag på UiS tirsdag 30. oktober. Foajeen i Arne Rettedals sydet av liv og rundt 1000 mennesker deltok på de ulike arrangementene.

Gjennom dette årlige arrangementet ønsker Universitetet i Stavanger å rette oppmerksomhet mot tilbud om studieopphold i utlandet.

De internasjonale studentene ved UiS en viktig del av arrangementet, og en gruppe studenter fra institutt fra musikk og dans åpnet dagen med musikk og dans fra hjemlandet Tanzania.

Informasjonstorg
Mange nysgjerrige studenter fant vegen til informasjonstorget hvor de ulike samarbeidslandene var representert.

- Jeg kunne godt tenke meg et opphold i utlandet under eller etter studiene her ved UiS, sier Arild Vestrheim som er student ved allmennlærerutdanningen.

Han setter pris på tiltaket og brukte gårsdagens informasjonstorg til å orientere seg i tilbudene om studieopphold i utlandet.  Et opphold i Australia frister.

- Jeg tror et opphold i utlandet vil gi meg et annet perspektiv og utfordringer på mange områder, sier førsteårsstudenten.

Disse mulighetene trakk også prorektor Egil Gabrielsen fram i sin hilsen til studentene.

En berikelse
- Dere har skjønt betydningen og berikelsen det er å ha studert i et annet land, sa Gabrielsen til de internasjonale studentene ved UiS.

I dag er cirka sju prosent av studentene ved UiS internasjonale studenter og prorektoren la til at universitet ønsker å arbeide for å få enda flere utenlandske studenter til UiS. Gabrielsen la vekt på at Internasjonal dag er en viktig påminnelse om mulighetene som ligger i internasjonalisering.

- Alle ved UiS har en mulighet til å reise ut, og jeg oppfordrer alle til å gripe sjansen og la seg orientere, sa prorektor Egil Gabrielsen.

Internasjonal dag er et samarbeidprosjekt mellom Internasjonale relasjoner ved UiS, Internasjonal Studentunion, fakultetene, Studentorganisasjonen, StOr og SiS, Studentsamskipnaden i Stavanger.