MENY

Stor internasjonal utdanningskonferanse til UiS

Dette blir første gang den anerkjente konferansen blir arrangert på norsk jord. – Det er en stor ære å bli tildelt en konferanse med så stor betydning, sier dekan Elaine Munthe ved Det humanistiske fakultet ved UiS.

Bildet viser dekan Elaine Munthe under ICSEI-konferansen i Ottawa. Dekan Elaine Munthe ved Det humanistiske fakultet under ICSEI-konferansen i Ottawa.

Ottawa: Like etter klokken 08.00 lokal tid mandag 06. januar fikk dekan Elaine Munthe ved Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Stavanger (UiS) den gledelige nyheten om at UiS blir vertskap for ICSEI-konferansen i 2019.

­– Dette er veldig stort for oss, og vi er stolte og beæret av at vi har blitt tildelt en konferanse som har så stor betydning internasjonalt, sier Munthe.

Les artikkel om tildelingen i Rogalands Avis

Blitt arrangert i 30 år
International Congress for School Effectiveness and Improvement (ICSEI) er en internasjonal utdanningskonferanse som samler skoleledere, lærere, politikere og forskere fra hele verden. Konferansen fungerer som et globalt fellesskap der nyskapende kunnskap og god praksis blir delt for å forbedre kvaliteten på utdanning og utdanningssystemer for alle verdens barn og unge.

Konferansen har eksistert i 30 år, og har blitt arrangert i de fleste kontinenter og i en rekke land, men aldri før har konferansen blitt holdt i Norge. Årets konferanse foregår i Canadas hovedstad Ottawa mellom 07.-10. januar 2017. I 2018 er det Singapore som er vertskap. Sammen med den norske komiteen som står bak søknad om å få arrangere konferansen i 2019, er Munthe til stede under konferansen i Ottawa. Mandag presenterte hun søknaden for ICSEIs styremedlemmer, som enstemmig gikk inn for å tildele konferansen til UiS.

Tett samarbeid
ICSEI 2019-konferansen vil foregå mellom 9-12. januar i Stavanger. Universitetet i Stavanger er vertskap, men organiseringen foregår i tett samarbeid med Region Stavanger, Utdanningsdirektoratet, Kunnskapssenteret, NTNU, Skolelederforbundet, Utdanningsforbundet, IMTEC og Conexus.

– Vi gleder oss til å utvikle en møteplass i januar 2019 som vil gi mange i Norge anledning til å bli kjent med utviklingsarbeid som foregår i barnehager og skoler verden over, sier Munthe.

– The International Congress for School Effectiveness and Improvement 2019 vil ha tilreisende fra hele verden, og kommer virkelig til å sette Stavangerregionen på kartet som vertsby av akademiske forsknings-kongresser! Samarbeidet vårt med UiS har fungert helt utmerket i dette prosjektet, sier kongressjef Per Morten Haarr i Region Stavanger.

ICSEIs nettsted

Tekst: Maria G. Torheim
Foto: Maria G. Torheim