StOr-leder Kristine Nesviks hilsen til studentene

Les talen som Kristine Nesvik, leder i Studentorgansiasjonen StOr, holdt under åpningen av studieåret 2007/2008.

Kjære medstudenter – hjertelig velkommen

Mitt navn er Kristine Nesvik
Først og fremst vil jeg gjerne ønske dere velkommen som student her ved Universitetet, og for veldig mange av dere er det en ny og spennende epoke i deres liv. Det er ikke så veldig lenge siden jeg satt hvor dere sitter nå med masse forventninger til livet som student. Jeg lurte både på hva studiet mitt innebar og om jeg ville treffe mange kjekke nye mennesker. Først og fremst var jeg ganske fornøyd med at jeg i det store og hele hadde funnet frem til Tjodhallen. Og snart må dere finne Kjølv Egelands hus, Arne Rettedals hus, Kjell Aarholms hus, Hulda Garborgs hus, Hagbard Lines hus, Kitty Kjellandshus, SiS Sportssenter, paviljong 9 – stressa nå J.. Universitetet er på et ganske stort område, det er mange bygg og vi er nesten 7500 studenter. Det er ikke bare å orientere seg i terrenget her oppe, men slapp helt av dere finner ut av det til slutt. For mange av dere blir klasserommet byttet ut med store forelesningssaler, dere er ikke lenger 30 stk, men kanskje 250. Med en gang kan dette virke ganske overveldende, men ta kontakt med sidemannen, smil og si hei.

Nå tror jeg dere er rimelig klare for å komme i gang, og har sikkert en god porsjon med spørsmål dere vil ha svar på! Alle svar skal dere få, dere må bare huske på at det er viktig å stille alle spørsmålene.

Det tok litt tid og tålmodighet, men etter hvert fant jeg fram til ganske mye og fikk spurt om alt jeg lurte på. Noe av det jeg er mest glad over at jeg fant var mine medstudenter, både de som gikk i klassen min og de jeg traff på studentersamfunnet Folken. Veldig mange fant jeg også i StudentOrganisasjonen, og dermed ble jeg studentpolitiker og nå leder i StOr.

Dette gir meg selvfølgelig og en god mulighet til å fortelle deg om StOr. StOr er en organisasjon for studenter, og StOr er en organisasjon av studenter. Med andre ord StOr er din organisasjon, og alle studenter ved Universitetet er medlemmer.

Vi i StOr jobber for dine interesser og dine rettigheter, og for å legge forholdene mest mulig til rette for at din hverdag og din studietid skal bli best mulig. For at vi skal få muligheten til å gjøre en god jobb, er vi avhengig av at du gir beskjed om hvordan du har det. Det er mange måter du kan påvirke din studiehverdag. Du kan enten gjøre det gjennom din tillitsvalgte i klassen, ta direkte kontakt med oss, eller du kan selv bli aktiv og engasjere deg.

Noe som StOr har jobbet med i den siste tiden har vært å få vårt eget bygg her på campus, altså et studentenes hus. Det har vi fått igjennom og i løpet av de neste to årene skal det bygges et eget hus kun til oss studenter, som skal inneholde studentorganisasjoner, cafe og en egen etasje for ulike arrangement. Altså det blir et hus som er ditt.

For at dere skal få en best mulig start på semesteret arrangerer vi i StOr en fadderordning som vil vare de neste to ukene. Her vil det blant annet være gratis konserter, Beach-party, idrettsdag, båttur, tur til Kjerag og prekestolen og en masse mye mer. All informasjon om fadderordningen vil dere få 1500 i dag på utescenen.

Vi håper og tror det er et variert program hvor alle vil finne noe de har lyst å være med på. Fadderukene er noe jeg absolutt vil anbefale deg å være med på, fordi det er her du legger det sosiale grunnlaget for din studietid. Husk at alle er i samme situasjon, ikke vær redd for å ta kontakt. Målet vårt er at dere skal føle dere mest mulig velkomne, at dere skal bli kjent med hverandre og har det gøy.

Husk nå... Livet som student begynner i dag. Alle starter med blanke ark og er i samme båt men DU er selv ansvarlig for å skape din egen studietid. Gi deg selv muligheten til å få erfaringer og opplevelser du vil huske og bli glad for resten av livet.

Utnytt de neste ukene, gå på konserter, finn en studentorganisasjon som passer enten du liker å danse sving, eller snakke i studentradioen, ta kontakt og finn nye venner! Lev et liv utenfor studiene du også, husk at det er lov...

Velkommen til Universitetet og masse masse lykke til