MENY

Stor stemning under Tekna Games-finalen

Børge Tjelta, Kristian Thorsen (elektro) og Stig Hermansen (teknisk realfag) ble vinnere av Tekna Games. Det ble avgjort under finalen som hadde samlet mange skuelystne i Bokkafeen.

 

Til finalen kom også et lag som bestod av Elisabeth Tuen, Lillian Knudsen og Lene Breivik fra bygg, og laget med Michael Sørensen, Bjarte Storheim og Eirik Homlong fra offshoreteknologi.

Første runde av Tekna Games ble arrangert 10. mars der lagene fikk i oppgave å bygge en sjiraff av avispapir og teip. Det ble brukt forskjellige teknikkene for å gjøre dyret så høyt som mulig.

De tre lagene med de høyeste stabile giraffene gikk videre til finalen. 

I finalen fikk lagene i oppgave å bygge et høyest mulig tårn ved hjelp av 1 kg spagetti og to limpistoler i løpet av en halv time. Til finalen ble det satt sammen en jury bestående av Ilse Ros fra Tekna, Kristian Sirevåg, StatoilHydro og dekan Per Arne Bjørkum fra UiS.

Det var stor stemning og mange skuelystne i Bokkaféen under byggeprosessen, og en del måtte ty til trappen opp i 2. etasje og utsiden av vinduene for å få et glimt av konkurransen. Juryen observerte byggeprosessen og bedømte byggverkene som finalelagene satte sammen, og ble etter en del interne vurderinger enige om vinnerlaget som fikk hovedpremien på hver sin ipod nano.  

De to andre finalelagene mottok fine trøstepremier med hvert sitt kompakte brettspill. Både deltakere, publikum, arrangører og juryen satte pris på arrangementet og underholdningen, og oppgaven satte både kreativitet og konkurranseinstinkt på en hard og inspirerende prøve hos de tre finalelagene.