MENY

Stortingsrepresentanter og OLF på forhistorisk aften

Stortingspolitikere fra Energi- og miljøkomiteen, Finanskomiteen, Næringskomiteen og Rogalandsbenken ble av Oljeindustriens landsforening (OLF) invitert til forhistorisk aften på Arkeologisk museum med verdensmester Charles Tjessem som sjef på kjøkkenet.

– Vi valgte stedet med omhu. Her møtes kultur, natur, fortid og framtid, sier Maiken Ims, som arbeider som samfunnskontakt ved OLF. Ims har tidligere vært styreleder for Arkeologisk museum og kjenner museet svært godt.

– Lokalet er godt egnet for mange personer og passet perfekt for anledningen. OLF var vertskap for 25 stortingsrepresentanter fra tidlig tirsdag morgen til sent på kveld. Med på middagen var også OLF-styret og ledelse.
 
– Det er sjeldent at så mange stortingsrepresentanter tar turen til Stavanger samtidig. OLF var vertskap for representantene hele dagen, fra vi hentet dem på flyplassen klokken ni om morgenen til langt på kveld på Arkeologisk  museum. Det har vært en fantastisk dag med åpningsseremoni, konsert, utstilling og nå middag, sier Ims. 

Olje, gass og stein
På menyen stod forhistorisk tapas. – Vi lager retter tilpasset dagens gane tilberedt med råvarer som ble brukt i forhistorien. Samarbeidet med Arkeologisk museum gir oss med andre ord solide utfordringer. Vi kan for eksempel ikke bruke poteter, denne ble jo ikke tatt i bruk i Norge før på 1600-tallet. Det samme gjelder sitron, vi bruker heller eddik og epler som syrningsmiddel. Det er faglig givende å lage menyer til aftener på museet, sier Charles Tjessem.  

– Stortingsrepresentantene og OLF-ledelse og styret fant maten utrolig god. Vi vil absolutt anbefale dette arrangementet videre. Det var veldig kjekt å avslutte dagen her - her møtes olje, gass og stein via geologi, arkeologi og historie. Bordene var for eksempel pyntet med steiner, som små symboler på de store sammenhenger, sier Ims.

Det så også ut til at stortingsrepresentantene koste seg. Arkeolog Olle Hemdroff avsluttet måltidet med et kåseri om mat i forhistorien. – Det hadde ikke vært meg imot å leve i steinalderen. Villsvin, østers og markjordbær er ikke akkurat å forrakte, sa Hemdorff.

Stolte på AM
– Vi er veldig stolte over at OLF valgte Arkeologisk museum som arena for en så betyningsfull gruppe. På samme tid er våre lokaler og samarbeid med restauranten Charles og De i toppklasse, og absolutt stortingsrepresentanter verdig, sier fungerende direktør Arne Johan Nærøy.

Også konferanseansvarlig Bodil Svendsen var fornøyd med kvelden. – Nå håper vi at flere har fått øynene opp for Arkeologisk museum og alt det vi har å by på. Og vet du - det tror jeg de har, sier Svendsen.

 

 

 

 

 

 

 
Arkeolog Olle Hemdorff og verdensmesterkokk Charles Tjessem på forhistorisk aften på Arkeologisk museum.

 

 

 


 

Fungerende direktør Arne Johan Nærøy ved Arkeologisk museum ønsket velkommen og benyttet anledning til å fortelle om museet og ikke minst planer om nytt formidlings- og magasinbygg.  

Se fullstendig program for stortingsrepresentantene og OLF tirsdag 24. august.