Studentens fredsprisvinner Charm Tong besøker UiS

Studentenes fredsprisvinner Charm Tong møter studentene på UiS tirsdag 27. februar.

Charm Tong ble født i Myanmar (Burma), hvor borgerkrig har pågått lenge. 25 år gamle Tong er lærer, aktivist og student. Hun mottok fredag studentenes fredspris i Trondheim for hennes arbeid med å belyse de menneskerettighetsbrudd som begås i Myanmar for resten av verden gjennom ikke-voldelige aktiviteter.

Nå inviterer Studentorganisasjonen, StOr, og Studentenes Fredspris til møte med studentenes fredsprisvinner på UiS, tirsdag 27. februar kl. 12.30 i Bokkafèen på Universitetet i Stavanger. Charm Tong vil snakke om sin kamp mot kvinneundertrykkelse og junatens overgrep på den burmesiske befolkning. I etterkant av foredraget blir det anledning til å stille spørsmål.

Litt mer om Charm Tong:
Hun har opprettet og driver en skole i Nord-Thailand hvor hun tar imot unge flyktninger fra Burma og gir dem utdanning innen engelsk, data og menneskerettigheter. Målet er at studentene skal bli i stand til å utfordre undertrykkelsen som finner sted i hjemlandet, og ikke minst å bygge tillit mellom de ulike etniske gruppene i Burma, en tillit juntaen hele tiden forsøker å bryte ned.

Charm Tong er også grunnlegger og medlem i Shan Women’s Action Network, som blant annet har avdekket og dokumentert 173 tilfeller av systematisk voldtekt og andre former for seksuelle overgrep fra juntaens soldater.

Hva er studentenes fredspris?
Studentenes fredspris deles ut til en student eller studentorganisasjon som har utmerket seg innenfor freds- og menneskerettighetsarbeid. Over hele verden kjemper studenter for fred og demokrati, ofte med fare for sitt eget liv, og Studentenes fredspris retter oppmerksomhet mot dette arbeidet.
Prisen deles ut i samarbeid med Norsk Studentunion, Studentenes Landsforbund og Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond og er dermed en fredspris fra studenter i Norge.

For mer informasjon om Studentenes Fredspris og årets vinner se www.studentpeaceprize.org