Studenter så på verdensnyhet

Rundt 40 studenter fra Universitetet i Stavanger var til stede da Statoil og FMC Technologies i går presenterte verdens mest avanserte undervannsplattform.

Studentene ble fraktet med innleid fly fra Stavanger til Tønsberg for å se på plattformen og møte personene som har vært med på å utvikle den. Også studenter fra Bergen og Trondheim deltok.

- Vi vil vise at Statoil og våre underleverandører tilbyr utfordrende og interessante arbeidsplasser. Den beste måten å synliggjøre dette på, er å la studentene selv få se den nye teknologien, sier konserndirektør Jens R. Jenssen i Statoil.

Verdenssensasjon
Undervannsplattformen har fått navnet Tordis og blir omtalt som en verdenssensasjon og terskelen til en ny æra. Ny teknologi gjør det mulig å hente opp mer energi fra et felt som ellers ville måttet stenge ned.

Tordis gjør det også mulig å skille olje fra sand og vann allerede på havbunnen. Dermed trenger ikke lenger vannet pumpes til havoverflaten for å så å fraktes tilbake, noe som gjør plattformen mer miljøvennlig.

Til høsten blir Tordis senket i havet og denne uken vises derfor nyvinningen fram for presse, internasjonale eksperter og studenter.

Profilering og rekruttering
Gårsdagens arrangement samlet rundt 100 studenter fra utvalgte teknologistudier.

Etter å ha hørt om og sett på undervannsplattformen, fikk de bevertning, konsert og mulighet til å prate med ansatte i Statoil og FMC. Profilering og rekruttering sto i fokus for arrangørene.

- Å vise studentene hva de kan få jobbe med hos oss, er vel anvendt tid og penger, sier Tone Rognstad, ansvarlig for profilering og rekruttering i Statoil.

Lærerik dag
UiS-studenter var svært fornøyde med utbytte av dagen.

- Dette har vært kjempespennende. Arrangørene har laget et godt opplegg der vi forstår det som presenteres for oss. Jeg har lært en god del rent faglig, forteller Marianne Nilsen som studerer til å bli kjemiingeniør.

- Det er fantastisk å være her og dette er en god mulighet til å knytte kontakter. Både Statoil og FMC er firmaer jeg kan ha lyst til å søke jobb hos, og jeg har fått mange nyttige innspill, sier Simon Folkestad Førland, bachelorstudent på industriell økonomi.

- Arrangementet er også en god avkopling i eksamensperioden. Det gir inspirasjon til å lese videre, mener Nilsen.