Studenter stiller ut nye Gamlingen

Gamlingen svømmestadion må vike for Ryfast, men bachelorstudenter ved UiS har flere forslag til hvordan den nye plasseringen ved Mosvangen ikke trenger å bli noen nedtur.

Illustrasjon av design til nye Gamlingen.

Gamlingen svømmestadion har vært Stavangers friluftsbad siden 50-tallet. Den planlagte Ryfast-tunnelen gjør imidlertid at det populære utendørsbassenget må fjernes, eller, rettere sagt, flyttes. Bachelorstudentene i Byutvikling og urban design ved Universitetet i Stavanger har hatt eksamensoppgave i å finne en ny plassering til Gamlingen.

Eksamensoppgave
– Prosjektet vi har jobbet med går ut på å finne en ny plassering ved Mosvangen camping, samt å utvikle et design som forholder seg til byen, parken og svømmestadionet, sier Ine Kjelgård.

Hun er førsteårsstudent på Byutvikling og urban design, og står bak konseptet "Schancheholen friluftsbad", sammen med Monica Reinertsen.

Siden februar har 14 grupper med studenter i kurset "Byrommet" jobbet med å utviklet et design for nye Gamlingen. Resultatene av prosjektoppgavene skal stilles ut på Stavanger kunstmuseum.

Utstilling
–Her er det mange spennende ideer, som vi håper kan engasjere i utviklingen av Mosvangen og nye Gamlingen. Vi har også vært i kontakt med de som jobber med flyttingen av Gamlingen i kommunen, sier Kjelgård.

Utstillingen på kunstmuseet åpner onsdag 12. juni kl. 12.00 og står fram til søndag 16. juni.

Illustrasjon av design til nye Gamlingen.

Slik beskriver Monica Reinertsen og Ine Kjelgård sitt prosjekt, "Schancheholen friluftsbad": Ved å utnytte den høyeste toppen, ønsker vi å skape en variert og naturnær opplevelse av Mosvatnet til både svømmere og turgåere. Utformingen følger terrengets rytme, og fører deg fra utsikt høyt blant tretoppene og helt ned til vannkanten.