MENY

Studentliv på film og Snap

Av Universitetet i Stavangers 25 studentambassadører er det fem som gjerne blir gjenkjent litt oftere: UiS-Helene, UiS-Andreas, UiS-Cathrine, UiS-Jørgen og UiS-Birgitte.

  • Studentambassadørene Cathrine Amdal, Andreas Turnage og Helene Nes.
  • Studentambassadør Jørgen Sjøberg
  • Studentambassadør Birgitte Fjelde Gunnarson
  • Snapchat-bilde: UiS-Cathrine i regnvær.
  • UiS-Birgitte tar bilde av klasserommet til Snapchat.
  • Tre studentambassadører blir fotografert i en trapp.

Dette er Snapchat-navnene deres, vel å merke.Til vanlig går de under navnene Helene Nes, Andreas Turnage, Cathrine Amdal, Jørgen Sjøberg og Birgitte Fjelde Gunnarson.

Berømmelsen skyldes at de fem er hovedpersoner i 15 korte filmsnutter som viser studentlivet på Universitetet i Stavanger.

Foruten å fortelle om studiene sine, viser filmene også studentlivet; Jørgen tar oss med på Oilers-kamp, Cathrine viser fram hybelen på campus, Helene surfer på jærstrendene, Andreas koser seg på Tappetårnet og Birgitte spiller Yatzy på Bøker og børst.

100.000 visninger
Filmsnuttene, som ruller på You Tube og Facebook, har hver i gjennomsnitt blitt sett over 100 000 ganger. Minst. 

– Jeg arbeidet i baren under Husfesten i februar, og da ble jeg kalt UiS-Cathrine hele kvelden, både av kjente og ukjente, forteller Cathrine. Hun legger til at det bare var kjekt, men også litt underlig. Andreas forteller om morsomme episoder både på Fretex og Kiwi. Jørgen trengte ikke å oppdatere gamle venner fra videregående på reunionfesten i påsken, alle kjente allerede til hans beskjeftigelser.

UiS-snapp
Ikke nok med det. Ambassadørene har også snappet på vegne av UiS, derav UiS-navnene. Snapchat, den sosiale medie-appen for deling av foto og video, er den nye sms’en for dagens unge.– En snapps korte levetid er avgjørende for denne måten å kommunisere på, forteller Helene.

Alle fem har merket økt pågang i Snapchat-boksen de siste ukene, ettersom søknadsfristen 15. april har nærmet seg.

– Jeg har blant annet fått spørsmål om priser på studentboliger, studier og om jeg er singel, smiler Andreas. At det er lav teksel for å ta kontakt på Snapchat, kan også få følger av en litt mer privat karakter. Ifølge Andreas har ikke dette vært et stort problem, men han understreker at som representant for UiS er det vært viktig med klare rammer og retningslinjer.

Helene, som tar master i miljøteknologi, skal i mai møte en av følgerne hennes in persona.

– Jeg fikk hyggelige meldinger av ei jente som har fryktelig lyst å ta Kjemi og miljø på UiS til høsten. Hun lurte på om det var mulig å se laboratorier og fasiliteter, og det er det selvfølgelig, sier Helene.

Stolt av faget!
Personlig oppfølging av en vgs-elev er en service som ikke inngår i stillingsbeskrivelsen til en studentambassadør, men det tar Helene lett på:

– Klart jeg skal gjøre mitt ytterste for at hun velger rett studium, jeg er jo så stolt av faget mitt!

Jørgen har også merket stor pågang av forespørsler de siste ukene.

– Mange forteller at de har valgt Stavanger som førsteprioritetet, og det er kjekt at flere har bestemt seg for å ta statsvitenskap. Det blir spennende å se om jeg kjenner igjen snapvenner i Fadderuken, sier Jørgen.

Høsten kommer
Høsten byr på nye utfordringer for de fem ambassadørene. Cathrine avslutter straks sin grunnskolelærerutdanning for 5. til 10. trinn, og hun har allerede jobben i boks.

- Jeg fikk tre jobbtilbud på en dag! Valget falt på Sola ungdomsskole, og jeg gleder meg i hel til å begynne i en ny livsfase, sier Cathrine.

Helene starter sitt siste år på mastergraden på Svalbard, hvis alt går etter planen. 

– Jeg har søkt meg til Universitetssenteret på Svalbard neste semester. Planen er å studere Enviromental Pollution og Arctic hydrology and climate change. Det siste semesteret skal jeg skrive masteroppgave, forteller hun spent.

Andreas, som tar siste året i bachelorgraden i byggingeniør, satser på en mastergrad i Industriell økonomi.

– Bygg- og petroleumsingeniørprogrammene har egne opptakskvoter på dette masterprogrammet, jeg tror jeg har greie sjanser for å komme inn, sier Andreas.

Jørgen fortsetter på sitt andre år i bachelorgraden i statsvitenskap.

– Jeg skal spesialisere meg i samfunnssikkerhet og ser fram til å lære mer om blant annet beredskap og kriser.

Birgitte, som denne dagen er opptatt i praksis, fortsetter på tredjeåret i lektorprogrammet med hovedfag i historie.

15. april
I dag skulle egentlig jobben som UiS-snappere avsluttes. Søknadsfristen går ut, og jobben er gjort. For de har jammen stått på, disse fem, for å vise ungdommen at Universitetet i Stavanger er plassen å studere.

- Jeg har ikke lyst å stenge UiS-snappen min. Dette er jo kjempegøy! Kan vi ikke fortsette fram til sommeren?, spør Andreas.

Selvfølgelig kan de det.