Tar avstand fra Facebook-post

Universitetet i Stavanger tar klart avstand fra en statusoppdatering på Facebook, som har fått stor medieomtale i dag.

Både lokale og nasjonale medier har omtalt professor Nils Rune Langelands kontroversielle innlegg, som i ettertid ble slettet. UiS fikk mange henvendelser om å kommentere saken.

Professor Elaine Munthe, som er dekan på humanistisk fakultet, reagerer sterkt på Langelands ytring. Til Aftenposten sier hun blant annet følgende:

– Vi tar dette veldig på alvor. Vi ønsker ikke at UiS skal forbindes med dette, for UiS står for helt andre verdier. Det er viktig for oss å vise at vi tar sterk avstand fra dette.

– Vi vil bare gjøre det helt klart at vi tar avstand fra professor Langelands utsagn på Facebook i går. Dette representerer på ingen måte verken UiS eller oss som fakultet, sier Munthe.

Dekanen bekrefter at hun vil ta kontakt med Langeland om saken.

Elaine Munthe