Tar imot studenter fra 71 land

Denne gjengen er blant de 490 nye studentene fra 71 ulike land som starter studiene denne høsten. UiS har aldri hatt flere internasjonale studenter.

Internasjonale studenter Klare for studier i Stavanger: Saul Rivera, Mexico (f.v.); Nuria Vila, Spania; Marta De Pedro, Spania; Guillermo Mortera, Mexico og Natalia Corpas, Spania.

Den internasjonale fadderuken startet ved UiS denne uken. Skreddersydde mottaksdager skal gjøre de internasjonale studentene best mulig rustet til sin nye studiehverdag i Stavanger.

Først på agendaen er å få studentkortet sitt for nylig ankomne Saul Rivera fra Mexico. Han skal studere industriell økonomi.

Rivera har allerede blitt kjent med sin landsmann Guillermo Mortera, som skal begynne på studier innen Mechanical engineering, og spanske Nuria Vila og Marta De Pedro som skal studere Hotel management. Natalia Corpas, også hun fra Spania, skal studere Nordic Master in Social Work and Welfare.

– Vi gleder oss over å ønske studenter fra så mange land velkommen til Stavanger og UiS, sier Elias Conde Pais, seniorkonsulent ved UiS’ internasjonale kontor.

Positivt for regionen

At rekordmange internasjonale studenter kommer til UiS, ser Conde som svært positivt for universitetet og Stavanger-regionen.

– Universitetet og regionen vår har mye å by på, både faglig og rent opplevelsesmessig. Vi har hatt en jevn stigning av internasjonale studenter ved universitetet de siste årene, og det ser ut til at deres gode opplevelser har spredd seg og satt UiS og Stavanger på verdenskartet, sier Conde.

20 prosent økning

I fjor startet 385 nye internasjonale studenter fra 68 ulike land ved UiS. I år mottok universitetet 3004 internasjonale søknader, som er blitt redusert til 490 studenter fra 71 forskjellige land. Av disse kommer flest studenter fra Frankrike, Pakistan, Iran, Spania og Tyskland.

– Det gir en økning på cirka 20 prosent fra antall internasjonale studenter i fjor, og det er vi svært fornøyde med, slår Conde fast, før han legger til at det er plass til flere kvalifiserte søkere.

Studieprogrammet med flest internasjonale søkere i år er Master in Business Administration (Strategy Management), med 366 søkere til 15 plasser. Samtidig er oljerelaterte programmer fortsatt veldig aktuelle for de internasjonale studentene. Antall søkere som har valgt disse programmene som deres førsteprioritet, har doblet seg siden i fjor til cirka 900.

Satser på økt internasjonalisering

Ett av UiS’ satsningsområder er øke internasjonaliseringen ved universitetet. Med det ønsker de å tiltrekke seg flere internasjonale studenter, men også sende flere nasjonale studenter ut på utveksling.

– Derfor jobber vi kontinuerlig med å knytte til oss samarbeidsuniversiteter over hele verden. Samtidig oppfordrer vi alle studenter til å ta et semester i utlandet, det er så utrolig verdifullt, sier Conde.

Nye internasjonale masterprogrammer

Arbeidet med internasjonalisering har blant annet resultert i to nye internasjonale masterprogrammer: Energi, Environment and Society og Nordic Master in Social Work and Welfare.

Tekst: Benedicte Pentz
Foto: Mari Hult