MENY

Til Caen for å snakke fransk

Å studere språk er mye mer enn glosepugging. I april drar franskstudent Sunniva Landmark Bjørnstad på studietur til Normandie.

- Jeg har egentlig ikke begynt å forberede meg. Men jeg har begynt å glede meg, sier Sunniva Landmark Bjørnstad (20).

Hun studerer fransk  ved Universitetet i Stavanger (UiS), og 21. april setter hun seg på flyet til Frankrike. Sammen med 12 andre i klassen skal hun på en fem uker lang studietur til byen Caen i Normandie. Der skal de norske studentene ha forelesninger ved universitetet i Caen, og de skal bo på internat.

- Det blir et par timer med forelesninger hver dag. Men resten av dagen har vi fri, slik at vi kan få mest mulig tid til å komme oss ut og snakke med folk på ordentlig, forklarer Landmark Bjørnstad.

Søkergrunn

Studieturen er valgfri, og ikke alle har mulighet til å delta. Men for Landmark Bjørnstad var det helt avgjørende å være med til Caen.

- Denne turen var en av grunnene til at jeg valgte å søke fransk ved UiS, det hørtes veldig fristende ut. Det er jo mye enklere å lære seg et språk når man får brukt det i praksis, sier hun.

Landmark Bjørnstad mener studieturer til utlandet burde være en del av alle studieprogrammene til språkstudier.  

- Jeg har allerede lært mye, men å studere språk kan bli veldig teoretisk. Derfor er denne turen nødvendig.

Vekker nysgjerrigheten

Også foreleser i fransk ved UiS, førsteamanuensis Alexandre Dessingué mener det er en viktig erfaring å dra til Frankrike som franskstudent.

- Å snakke fransk i Frankrike er en naturlig del av det å lære seg språket. Studentene får en unik mulighet til å lære om språk, kultur og litteratur, sier Dessingué.

Han er ikke bekymret for hvordan studentene hans skal klare seg i Frankrike, uten ham.

- Det kommer til å gå veldig bra. Jeg håper de får inspirasjon, blir nysgjerrige, og vil lære enda mer.

Vanlige ord

Landmark Bjørnstad har vært i Frankrike flere ganger allerede, men denne gangen skal hun fokusere på å lære seg litt mer hverdagsspråk.

- Jeg kan mange vanskelige gloser, men burde lære meg helt enkle ord som "lampe" og "gulv". Jeg gleder meg til å kunne bruke fransk hver dag, avslutter hun.

Studieturen varer til 23. mai.