Til gründerfinale med ”superdrops”

UiS-studentene Magne Stokke Dale og Kristine Valheim har sikret seg en plass i den nasjonale finalen av årets Venture Cup med noen revolusjonerende, sunne drops.

De smaker søtt, men er uten sukker. De er syrlige, men tærer ikke på tannemaljen. Kanskje snakker vi om fremtidens drops?

– Du kan godt se på det som det nye produktet som vil overta for sukkerfrie pastiller, sier Kristine Valheim.

Hun skriver bacheloroppgave sammen med medstudent Magne Stokke Dale på studiet i økonomi og administrasjon. Samtidig deltar de i Venture Cup med prosjektet sitt.

Syre og kalsium
Og bare så det er sagt: Det er ikke Kristine og Magne som har funnet opp dropsene. Den æren skal forsker Thorbjørg Jensdottir ha. Hun kommer fra Københavns Universitet i Danmark og har søkt patent på de nye pastillene med den danske Industry, Toms Group A/S.

Kort fortalt inneholder de en kombinasjon av syre og kalsium som fører til spyttproduksjon i munnhulen, uten at tennene blir utsatt for skadelige syreangrep.

Studentene har imidlertid laget en forretningsplan for produktet, som var god nok til en plass i riksfinalen i Venture Cup til høsten.

Til finalen
Det betyr at de to dyktige studentene stikker av med en premie på 50 000 kroner og får konkurrere om en premiepott på 350.000 kroner i den prestisjetunge finalen.

– Vi tror dette er et produkt som kan utvikles og lanseres i tre stadier: Først som vanlige drops, deretter som lindrende halspastiller og – med ytterligere forskning – i medikamenter som inneholder skadelige syrer, sier Stokke Dale.

Lærerikt arbeid
Arbeidet med forretningsplanen til dropsene har vært lærerikt for de to studentene.

– Vi har fått mange utfordringer, møtt mange interessante mennesker og fått en virkelighetsnær studieerfaring. Dette har vært en spennende bacheloroppgave og vi er veldig takknemlige overfor Prekubator TTO og Start UiS som har støttet oss i arbeidet sier studentene.

Finalen i Venture Cup arrangeres 30. september i Kristiansand.