Tor Yttredal i Tokyo med Chick Corea

Tor Yttredal, førsteamanuensis ved Institutt for musikk og dans, Universitetet i Stavanger, er denne uken i Japan, hvor han skal spille konsert med den legendariske jazzpianisten Chick Corea og Trondheim Jazz Orchestra under TokyoJazz 2006.

Samarbeidet mellom verdensstjernen og Trondheim Jazz Orchestra begynte i 2000, med en konsert under årets Molde Jazz Festival. Det vellykkede samarbeidet førte til norgesturné, opptreden i New York under International Association for Jazz Education(IAJE)konferanse, og plateutgivelse i 2005.

Tor Yttredal underviser i saksofon ved Institutt for musikk og dans. I tillegg dirigerer han instituttets eget storband, Bjergsted Jazzensemble, og er primus motor i bandet Cucumber.