UiS- ansatte sponset skole i Etiopia

Elever og lærere på Sanbate skole i Etiopia har fått to splitter nye skolebygg takket være penger fra det gamle Hjelpefondet som ble startet ved Stavanger lærerhøgskole.

Og pengene fra de UiS-ansatte, som i mange år bidro med en hundrelapp hver måned til Hjelpefondet, kommer godt med skal vi tro tidligere kollega Martha Lea. Hun er initiativtaker til prosjektet i Sanbate.

Enorm glede
- Gleden var enorm hos barn og voksne i Sanbate da jeg besøkte dem ved åpningen av skolen i januar. De som har gitt sin støtte til fondet skal vite at pengene har kommet godt med, sier Lea.

Om lag 1400 elever fra småskole til åttende trinn går på Sanbate skole.

Lea forteller at Hjelpefondet tidligere har bidratt til mange ulike prosjekt. Blant annet har fondet sørget for bedre skoler og barnehager i Polen, Romania, Aserbadjan og Madagaskar.

To nye bygg
Det var etter en reise til Sanbate, som ligger i det sørvestlige Etiopia, at Lea fikk ideen om å søke Hjelpefondet om penger til ny skole. Den gamle skolen i Sanbate bestod av falleferdige bygg.

Med god hjelp fra forvalter av fondet, Elisabeth Ianke Mørkeseth, instituttleder ved Institutt for førskolelærerutdanning ved UiS, kunne 100 000 kroner brukes på to nye bygninger med fire klasserom i hvert bygg.

Med åtte klasserom har klassetallet ved Sanbate skole gått ned fra 100 elever per klasse til 75.

Vil takke
- Jeg har fått oppleve et direkte resultat av Hjelpefondet og hvor viktig en slik støtte kan være. En slik ordning burde vært videre-ført, og i vår rike del av verden burde enda flere kunne bidratt, sier Lea, som ønsker å takke alle givere til Hjelpefondet.

Den 11. april planlegger Martha Lea og Elisabeth Ianke Mørkeseth å presentere og fortelle alle interesserte om prosjektet i Sanbate. Medlemmer av det gamle hjelpefondet er spesielt invitert. Presen-tasjonen vil foregå på personalrommet i Hagbard Line-huset klokken 15.00