MENY

UiS arrangerer Forsker Grand Prix

I forbindelse med Forskningsdagene arrangerer UiS Forsker Grand Prix for første gang. Dette skjer på Folken torsdag 30. september klokken 19.00.

Er du en doktorgradsstipendiat og har lyst til å fortelle om forskningen din?

KLIKK HER FOR PÅMELDING

Ti forskere entrer scenen. Hver av dem har fire minutter til å presentere sin forskning for publikum og et dommerpanel. De som får flest stemmer fra juryen og publikum går videre til finalen. Hvem er best til å formidle sin forskning?

Målet med Forsker Grand Prix er å vise at komplisert forskning kan formidles på en populærvitenskapelig måte. I år arrangeres Forsker Grand Prix for første gang i Norge. Konkurransen er støttet av Norges Forskningsråd, og skal i år både arrangeres i Bergen og Stavanger. Forsker Grand Prix vil være en del av Forskningsdagene i Stavanger, som arrangeres fra 24. september til 3. oktober. Deltakerne i konkurransen er doktorgradskandidater.

Stammer fra Danmark
Arrangementet stammer fra Danmark, og ble holdt ved Syddansk universitet for fjerde gang i år. Deltakerne vurderes etter framførelse, struktur og gjennomslagskraft. Når Forsker Grand Prix skal arrangeres i Stavanger, skal doktorgradskandidater fra både UiS, IRIS (International Research Institute of Stavanger), Stavanger universitetssjukehus, BI og Misjonshøgskolen i Stavanger inviteres til å være med.

Suvada Veledar, koordinator for Forskningsdagene, gleder seg til å arrangere Forsker Grand Prix.
– Arrangementet skal skape begeistring for forskning. Det skal vise at forskningen de ulike institusjonene jobber med kan formidles til vanlige folk, til deg og meg, sier hun.

Vil få veiledning
Hver forsker vil forbrede to presentasjoner, en på fire minutter og en på seks minutter. Alle får mulighet til å presentere opplegget på fire minutter. De som går videre til finalen får presentere versjonen som er på seks minutter. Det er opp til kandidatene om de to presentasjonene skal være i forlengelsen av hverandre eller om de skal være uavhengige av hverandre.

Doktorgradskandidatene som deltar vil få tilbud om veiledning i presentasjonsteknikk. Aud Berggraf Sæbø vil fungere som coach. Hun er førsteamanuensis ved Institutt for allmennlærerutdanning og spesialpedagogikk ved UiS og har doktorgrad i drama. Sæbø vil veilede doktorgradskandidatene i hvordan de på best mulig måte formidler sin forskning på kort tid.

– Jeg vil lære deltakerne om hvordan de bruker stemmen, kroppen og hele følelsesregisteret når de forteller, sier Sæbø.
Arrangementet vil formidle forskning innenfor et bredt spekter av forskningsområder.
– Under Forsker Grand Prix vil vitenskap settes inn i en kreativ, populær, forståelig ramme, sier Sæbø.
 

Se video fra Forsker Grand Prix 2009 i Danmark.

 

KLIKK HER FOR PÅMELDING

 

Tekst: Ida Gudjonsson