MENY

UiS blir vertskap for EAIR-konferanse

I 2012 blir Universitetet i Stavanger vertskap for en av Europas største konferanser innen høyere utdanning. Kunnskapsinstitusjoner fra hele verden vil gjeste Stavanger når den 34. EAIR-konferansen skal arrangeres.

The European Higher Education Society (EAIR) er en uavhengig medlemsorganisasjon for forskere og administrativt personale innen høyere utdanning. Et av målene for organisasjonen er å løfte fram god politikk og praksis knyttet til forskning og utdanning, ledelse og organisasjon.

EAIR har nærmere 500 medlemmer fra 50 land verden over, men flest fra Europa.

Hvert år holdes den årlige EAIR-konferansen i august eller september. I år ble den lagt til Valencia. I 2011 blir den arrangert i Warszawa. Målgruppene for EAIR-konferansen er forskere, beslutningstakere og praksisfelt.

Første gang i Norge
- Det er både stort og spennende at Stavanger og Norge blir vertskap for konferansen i 2012. Norge har i mange år vært aktivt med i EAIR, men det er første gang konferansen skal holdes her til lands, sier professor og leder for programkomiteen, Jan Erik Karlsen, ved institutt for medie-, kultur- og samfunnsfag ved UiS.

Ifølge komitéleder i EAIR, Dr. Stephan Laske, fra Universitetet i Innsbruck skilte Stavanger seg særlig ut når det kom til lokalitet og planlagt innhold for konferansen. Norge slo dermed Irland og Makedonia i konkurransen om å bli vertskapsby i 2012.

- Et tema for konferansen her i Stavanger vil være kunnskap for en bærekraftig framtid, hvor vi vil legge særlig vekt på den sosiale kontrakten som høyere utdanningsinstitusjoner har overfor samfunnet, forteller Karlsen.

Lære av de beste
Professoren tror konferansen vil bli et fint utstillingsvindu hvor både Norge og Norden kan få vist fram sine systemer og styrker.

- Samtidig vil konferansen bli en fin arena for Norge til å lære mer av de beste. Det er et kjent paradoks innenfor høyere utdanning i Europa at gapet til USA og Japan blir stadig vanskeligere å ta igjen, sier Karlsen.

Hvert år har konferansen hatt mellom 250 og 500 deltakere. Tidligere år har konferansen vært holdt i byer som København, Innsbruck, Roma, Riga, Barcelona, Limerick, Praha, Porto, Berlin og Lund.

Les mer om The European Higher Education Society (EAIR)
Les mer om neste års EAIR-konferanse