UiS-blogger først ut på gender.no

Henriette Thune fra Universitetet i Stavanger fikk æren av å være først ut på nystartet blogg om kjønnsforskning.

Henriette Thune, nyansatt stipendiat ved Institutt for kultur- og språkvitenskap (HUM), knyttet til Nettverket for feministisk teori og kjønnsforskning ved UiS, har hele denne uken blogget på den nyopprettede nettsida gender.no.

I forrige uke lanserte Kilden, Forskningsrådet det nye nettstedet gender.no, som har knyttet til seg rekke offisielle partnere i flere departementer og innen forskning og statistikk. Målet med nettstedet er å presentere det pågående arbeidet i Norge om kjønnslikhet. Her inngår både statistikk og kjønnsforskning samt det å presentere nyheter på området.

– Gjennom bloggen Study Feminism som jeg driver sammen med doktorgradsstipendiat Sigrun Hodne, var vi var de første som blogget om kjønn og forskning i Norge, og ble derfor spurt om å være det nye nettstedets første gjestebloggere denne uka. Og jeg var altså først ut, sier Thune, som har produsert nye bloggposter på engelsk hele uka.

– Utgangspunktet var å blogge om noe som har med kjønn, feminisme og likestilling å gjøre, enten ting som skjer i Norge, men også i resten av verden. Jeg har blant annet blogget om forskningskafeen til Nettverket, to-karrierefamilier og press i arbeidslivet og den ene studiesirkelen vår som går på kjønn og estetikk, sier Thune.

Stipendiaten, som etter hvert har blitt en flittig blogger, synes det er inspirerende at det nyopprettede nettstedet henvender seg til UiS først.

– Det er utrolig kult at de spør oss først. Det sier noe om at arbeidet vi har gjort har blitt lagt merke til. Bloggformatet er også en veldig umiddelbar måte å drive forskningsformidling på, som når ut til veldig mange, kanskje i større grad også den yngre garde, avslutter Henriette Thune.

Les bloggen på gender.no
Les bloggen Study Feminism