MENY

«UiS er et sultent universitet»

UiS er et sultent universitet med en klar profil. Det konstaterte kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen da han besøkte Universitetet i Stavanger 23. januar.

Foto, fra venstre: Rektor ved UiS, Marit Boyesen, og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Bak fra venstre: Teknologikoordinator Kåre M. Vagle i ConocoPhillips, stortingsrepresentant Siri Meling og kommunikasjonssjef i Kunnskapsdepartmentet, Anne Kristin Hjukse.

Rektor Marit Boyesen viser kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen laboratorier og ga ham en UiS-vimpel. Bak fra venstre: Teknologikoordinator Kåre M. Vagle i ConocoPhillips, stortingsrepresentant Siri Meling og kommunikasjonssjef i Kunnskapsdepartmentet, Anne Kristin Hjukse.


Allerede før statsråden ankom UiS fikk han møte dekan Elaine Munthe under sine besøk i en barnehage og på Smeaheia skole. 

På universitetet møtte statsråden rektor Marit Boyesen og andre i ledelsen ved UiS. De ga et innblikk i universitetets virksomhet, strategi, profil og hvilke saker som er viktige for universitetet.

Samfunnssikkerhet
Professor Odd Einar Olsen presenterte Senter for risikostyring og samfunnssikkerhet og behovet for et Nasjonalt senter for samfunnssikkerhet og beredskap, og administrerende direktør Anne Cathrin Østebø orienterte om virksomheten til Prekubator TTO. 

Kunnskapsministeren møtte lederen for Nasjonalt senter for økt oljeutvinning og besøkte to laboratorier. Der møtte han petroleumsforskere, studenter og representanter for selskapene Petoro, BP, Shell og ConocoPhillips.

– Best i Europa
Røe Isaksen ble engasjert i samtaler med flere studenter, deriblant Jhon Meyer Munoz-Barrera som tar master i petroleumsgeologi.

– Jeg har jobbet i bransjen i åtte år, men følte jeg trengte en mastergrad. Jeg valgte å gå her, fordi det er her undervisningen er best. Universitetet i Stavanger er det beste stedet i Europa, sa Munoz-Barrera.

Samarbeid
Langsiktig samarbeid mellom universitetet og industrien har skapt et innovativt forskningsmiljø ved UiS og økt verdiskapning for industrien og Norge. Statsråden berømmet UiS’ samarbeidsvilje og pågangsmot.

– UiS er et sultent universitet, slo Røe Isaksen fast.