MENY

UiS får Senter for forskningsdrevet innovasjon

Senter for boring og brønn for økt utvinning (SBBU), hvor både IRIS og UiS er med, har i dag fått status som Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI). Det vil bidra til økt sikkerhet offshore og ekstra oljemilliarder for Norge.

IRIS, SINTEF, Universitetet i Stavanger (UiS) og NTNU etablerte SBBU i sommer, og senteret samarbeider nært med petroleumsindustrien.

Senterets leder Sigmund Stokka gleder seg over at Forskningsrådet i dag innvilget søknaden om å bli Senter for forskningsdrevet innovasjon i Norge.

– Dette er en klok satsing, som vil komme hele samfunnet til gode. Bedre boremetoder er raskeste vei til økt utvinning av olje og gass i eksisterende felt på norsk sokkel. Økt utvinning forlenger levetiden til feltene og gir mangfoldige milliarder ekstra inn i statskassen. Bedre boremetoder bedrer også sikkerheten i boreoperasjoner, sier Sigmund Stokka.

Forskningsrådet ga i dag sju slike tildelinger, innenfor ulike fagområder. Hvert senter kan få tildelt inntil 80 millioner kroner over åtte år.

Les mer om senteret her

Les om Forskningsrådets SFI-tildelinger her (Forskningsrådet)

Her er de sju nye sentrene (Forskningsrådet)

Så mye kan Norge tjene på økt oljeutvinning (Stavanger Aftenblad)