MENY

UiS inviterer til rusdebatt

Universitetet i Stavanger og Stavanger Aftenblad etablerer et nytt forum for samfunnsdebatt i Folken, kalt UiS Debatt. Første møte starter onsdag 13. april kl 18.30 og skal handle om norsk ruspolitikk.

Har Norge drevet en feilslått narkotikapolitikk i 40 år? Har rusforskningen vært farget av politisk moralisme? Er det på tide å legalisere cannabis? Eller vil et frislipp bare skape enda større problemer?

Det blir noen av temaene når UiS og Aftenbladet inviterer alle interesserte til debattmøte, under tittelen: Er norsk ruspolitikk farlig?

Ruseksperter
Rusforsker og UiO-professor Willy Pedersen er hovedinnleder. Arild Knutsen, leder av Foreningen for human narkotikapolitikk, og Sverre Nesvaag, forskningsleder ved Kompetansesenter for rusmiddelforskning i Helse Vest, skal kommentere professorens synspunkter.

Deretter slippes diskusjonen løs. Den vil bli ledet av Aftenbladets debattredaktør, Solveig G. Sandelson.

Ansatte og studenter ved UiS er hjertelig velkommen til arrangementet, som er gratis og åpent for alle.

Willy Pedersen vil også holde en gjesteforelesning om cannabis på UiS kl 14 samme dag.

Satser på debatt
Etableringen av UiS Debatt er et uttrykk for at universitetet vil engasjere seg enda mer i viktige samfunnsspørsmål enn tidligere. UiS satser på formidling av forskning, og alle debattene på Folken skal være forankret i fagmiljø ved Universitetet i Stavanger.

Jan Inge Reilstad ved Institutt for kultur- og språkvitenskap leder styringsgruppen for UiS Debatt.

Målet er å arrangere 2-4 debatter hvert semester.

Dylan neste
Neste debattmøte er på Bob Dylans 70-årsdag, tirsdag 24. mai. Da blir det først debatt og deretter konsert med Dylans musikk i Folken. Tema for debatten: Er Dylan overvurdert?

Erling Aadland fra UiB er hovedinnleder og skal snakke om tekstene mens Rudy Garred fra UiS skal ta for seg kvaliteten på artistens musikk og sang. Svein Tuastad, også han fra UiS, vil snakke om Dylan som politisk tenker.